DVIDB FIFA 17 Cup verplaatst aankomende zondag zijn decor naar de Kikkerbeetstraat 1, de thuishaven van voetbalvereniging Kagia. De Lisserbroekers doen het dit seizoen goed in de Derde Klasse. Nu is het de vraag hoe goed de Lisserbroekers zijn in het spelletje FIFA 17? Voor de editie bij Kagia beschouwen we voor met Gijs de Graaf, die met 14 jaar uitkomt in de JO17-1. Een talent dus.

De Graaf weet waar zijn sterke en zwakke punten liggen: ,,Ik scoor vrij makkelijk en passen gaat me ook goed af, maar ik denk dat iedereen wel goed kan passen.” Ook het van verre afstand schieten noemt de Kagiaan als pluspunt. Maar wat kan er dan beter? Wederom krijgen we een snel en duidelijk antwoord: ,,Ik moet echt beter leren verdedigen.”

,,N’Golo Kanté is mijn lievelingsspeler”, gaat hij verder. De jonge Kagiaan zelf ook middenvelder, maar een heel ander soort type dan Kanté. De Fransman en speler van het jaar in de Premier League is een echte moderne nummer ‘6’. Ballen afpakken en inspelen. De Graaf zelf is een creatieve middenvelder. ,,Als ik met vrienden speel, dan kiezen we soms elkaars team. Maar als we zelf mogen kiezen dan ben ik vaak Chelsea”, vertelt hij. Hoogstwaarschijnlijk kiest hij Chelsea vanwege Kanté. Of toch vanwege de behendige en snelle Hazard? Nee, want de middenvelder is niet van de trukendoos en de snelle spitsen. ,,Ik schiet vaak van afstand en probeer netjes over te spelen. Dat is eigenlijk mijn tactiek.”

Tot slot vragen wij hem wat zijn verwachtingen van aankomende zondag zijn. Hij is op een ander FIFA-toernooi namelijk derde geworden en dat brengt toch wat hoge verwachtingen met zich mee. ,,Ik denk dat ik deze keer in de middenmoot eindig. Er doen nu meer mensen mee en daarom denk ik dat het niveau hoger is.”

Lid van Kagia en wil je je nog inschrijven? Dat kan hieronder! Zondag 7 mei om 11 uur wordt er afgetrapt!




REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)