Als SkyRadio om de tien minuten een kerstnummer de ether in slingert weet je hoe ver het is: de winterstop komt er aan. Wie kan er met het beste gevoel aan het kerstdiner? Wie wordt er bijvoorbeeld ‘Herbstmeister’ in de Hoofdklasse?

De beste papieren heeft vv Noordwijk. Het elftal van Kees Zethof is de koploper van de competitie. Toch is er klad in de prestaties gekomen van de Noordwijkers. Waar het gat eerst acht punten bedroeg met de naaste belagers, is dat nu geslonken naar ‘slechts’ twee schamele puntjes. Noordwijk verloor de laatste twee duels, Ter Leede (de nummer twee) haalde dertien punten uit de laatste vijf duels.

Zaterdag neemt Noordwijk het op tegen Jodan Boys. Dat is de nummer vijf van de competitie. In maart 2016 stond dit duel in het teken van de éénmalige rentree van Edwin van der Sar. Toen Noordwijk een keepersprobleem had, ging hij als geste naar z’n oude club, nog éénmaal onder de lat staan. Hij kon niet voorkomen dat het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. Van der Sar stopte nog wel een penalty.

Ter Leede zit op het vinkentouw bij vv Noordwijk. De Sassenheimers zijn door het puntverlies van de Noordwijkers steeds dichterbij de koppositie gekropen. Vorige week speelde het tegen de nummer drie van de Hoofdklasse, SteDoCo. Die pot eindigde in 1-1. Daarmee blijft die ploeg uit Hoornaar onder de Sassenheimers staan op de ranglijst.

Oud-ploeggenoot
De ploeg van Henk Wisman maakt zich dit weekend op voor een treffen tegen de nummer dertien van de competitie: AFC (zat.). In Amsterdam zal het in Thierry van der Kooye een oude bekend tegenkomen. De Amsterdammer voetbalde twee seizoenen bij Ter Leede, maar speelt nu weer voor z’n geliefde AFC.

Voor FC Rijnvogels is het een eerste seizoenshelft om snel te vergeten. De ploeg uit Katwijk startte matig aan het seizoen en zagen zich genoopt om de samenwerking met trainer Hein van Heek voortijdig te beëindigen. Jimmy Simons nam zijn taken over. In z’n eerste wedstrijd bij Rijnvogels ging hij nog onderuit tegen Jodan Boys. Vorige week werd er wel gewonnen tegen Argon.

De ploeg uit Katwijk neemt het zaterdag op tegen SteDoCo. Bij winst van FC Rijnvogels kan het gelijk Ter Leede en Noordwijk een dienst bewijzen. Daarnaast zorgt een driepunter in Katwijk er ook voor dat Rijnvogels zelf de aansluiting kan vinden met de middenmoot. Een win-win-winsituatie?

Hoe slecht het weer ook is -andermaal-, de wedstrijd van Valken ’68 lijkt hoe dan ook z’n doorgang te vinden. De KNVB heeft goedkeuring gegeven op het feit dat de Valkenburgers mogen uitwijken naar kunstgras als het hoofdveld wordt afgekeurd. Sterker nog, dat mag de ploeg de rest van het seizoen besluiten, als het hoofdveld er niet goed bij ligt.

Zaterdag neemt de tweedeklasser het op tegen DoCoS. De vereniging uit Leiden deed het vorig jaar als promovendus in de Tweede Klasse bijzonder goed met de vierde plaats als eindnotering. Het wordt wel eens vaker genoemd: het tweede jaar is altijd lastiger. En dat blijkt. De Leidenaren nemen nu een ‘schamele’ elfde positie in.

Derde Klasse
Evenveel wedstrijden gewonnen, gelijkgespeeld of verloren: Kagia en DWO. Gebroederlijk naast elkaar op de ranglijst. Het doelsaldo is net iets beter aan de kant van de Lisserbroekers. Daarom staat Kagia zesde in de Derde Klasse en DWO zevende.

Beide ploegen hebben wel moeite om hun draai te vinden. Het elftal van Anton Wijsman haalde zes punten uit de laatste vijf duels. De bezoekers uit Zoetermeer doen het met vijf punten uit de laatste vijf duels nog een klein beetje minder. DWO verloor vorige week van het opgeleefde Blauw-Zwart. Die ploeg uit Wassenaar stond na zeven duels stijf onderaan met nul punten. Daarna won het vier maal en staat het met twaalf punten op een negende plek.

*Van Nispen (zat.) is afgelast.
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '9720.00Kagia
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)