Kevin Wijmer is de nieuwe aanvoerder van FC Rijnvogels. Dat werd onder andere duidelijk na de oefenwinst van ‘de Vogels’ op VVSB (0-1). De verdediger is aan z’n vijfde seizoen begonnen in Katwijk en kreeg de aanvoerdersband deze voorbereiding om z’n arm geschoven door trainer Hein van Heek. Sander van der Horst was vorig jaar de captain van de hoofdklasser. De middenvelder van de Katwijkers stopte echter aan het einde van het seizoen.

Wijmer is trots op zijn nieuwe status. ,,Het is een hele eer”, geeft hij grif toe. ,,Ik voelde het al wel een beetje aan komen toen Hein bij het eerste groepsgesprek van het seizoen zei dat ik de groep ‘mee moest nemen’. Dat is toch een voorteken dat je een leidersrol mag gaan vervullen. Een paar dagen later kwam hij naar mij toe dat hij mij aanvoerder wilde maken. Ik krijg er andere verantwoordelijkheden bij.”

,,Ik ben meer een aanspreekpunt geworden voor de selectie”, begint de Wijmer zijn nieuwe rol uit te leggen. ,,Ik sta letterlijk wat meer tussen de groep in en de technische staf. Dat zullen ook weer leermomenten worden voor mij.”

Interview Kevin Wijmer over z’n rol als aanvoerder en de voorbereiding van FC Rijnvogels

Foto: Ron Hoenson / Alphenfoto


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)