We hebben er reikhalzend naar uitgekeken. In navolging van de Topklasse en de zondagse Derde Klasse A beginnen dit weekend ook alle andere competities weer. VIDB beschouwt met alle regiotrainers aan de hand van een aantal vaste vragen voor op de tweede seizoenshelft. In deze aflevering Anton Wijsman van Kagia.

Anton, leuk je weer te spreken! Ik heb veel foto’s voorbij zien komen van het trainingskamp. Hebben jullie het leuk gehad in Spanje?
,,Ja, het was echt super. We hebben lekker getraind, gezellig biertjes gedronken met elkaar en Barcelona van dichtbij bekeken. De jongens hadden alles helemaal zelf in de steigers gezet en dat was goed om te zien. De sfeer was goed en ook onze accommodatie was top. We kunnen terugkijken op een geslaagd trainingskamp.”

De accu is dus weer opgeladen voor de tweede seizoenshelft?
,,Ik denk het wel. Al is het na de winterstop altijd even afwachten. We hebben een goede eerste seizoenshelft gedraaid, maar je weet nooit hoe je uit de winterstop komt. Al met al heb ik er wel vertrouwen in.”

Morgen beginnen jullie het nieuwe jaar tegen Oegstgeest. Wat is de doelstelling voor de tweede seizoenshelft?
,,De doelstelling is nog steeds hetzelfde als aan het begin van het seizoen. We willen verzorgd voetbal spelen en doorgaan met stappen vooruit maken. Ook zullen we door blijven selecteren. Wie gaat er aanhaken en wie moet een stapje terug doen? Daar zijn we constant mee bezig. Dit seizoen zijn er een jongens, die door andere blessuregevallen, grote stappen hebben gemaakt. Nu het blessureleed weer wat terug aan het lopen is, gaan die jongens zich afvragen of ze hun plaats behouden in de basis. Dat is logisch. De spelers die geblesseerd zijn geweest, moeten opnieuw de strijd aangaan.”

Waar ben je tevreden over en wat kan er nog beter?
,,Ik ben absoluut tevreden over de sfeer in de selectie. Die is echt heel goed. Daarnaast ben ik blij om te zien dat een aantal spelers echt vooruit is gegaan. Jongens waarvan we het niet verwacht hadden. De zaken waar ik tevreden over ben komen daarentegen wel voort uit een ongrijpbaar iets, namelijk blessures. Daarvan hebben we er in de eerste seizoenshelft echt teveel gehad. Maar goed. Ieder nadeel heeft zijn voordeel.”

Wie wordt er kampioen en wie degraderen er?
,,Ik gok dat DoCoS kampioen wordt. Zij hebben veruit de breedste selectie. Daarnaast is het niveau erg goed en hebben ze met dit team ook iets in de Tweede Klasse te vertellen. Daarentegen durf ik mijn handen niet in het vuur te steken voor wie er gaat degraderen. Zowel boven- als onderin is het erg spannend. Het zit allemaal dichtbij elkaar.”

Het seizoen is geslaagd als…
,,Als wij ons nog verder door weten te ontwikkelen, stabieler worden en een ploeg gaan vormen die over een aantal jaar goed mee kan doen in de top van de Derde Klaase. Nu staan we ook bovenin en dan hoor je mensen zeggen: ‘nu moeten jullie het gaan doen’. In het team en bij het bestuur is dat nu absoluut geen must. Wij mogen alles, maar moeten niets. De eerste seizoenshelft was qua resultaten goed, maar wie gaat mij vertellen dat dit ons weer gaat lukken. De bal is rond. Het kan alle kanten op.”

Hoeveel punten haalt je ploeg?
,,We hebben er nu 28. Ik denk dat we er nu nog twintig gaan halen, 48 dus. Ik verwacht dat de kampioen er ongeveer zestig gaat halen. De reden waarom ik denk dat we er twintig gaan halen is dat de clubs die de eerste seizoenshelft niet heel best hebben gedraaid, nu van zich gaan laten horen. We moeten ons daartegen zien te wapenen.”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen