Juichend liep invaller Alain van Kesteren al naar de middenstip. In de 90e minuut was hij het die Kagia alsnog aan een 3-3 gelijkspel had geholpen, zo dacht iedereen. Van Kesterens inzet was minimaal een halve meter over de lijn. Sommige spelers van Floreant liepen al terug naar de middenstip, behalve eentje. Die liep toch nog maar een paar meter door en haalde met succes de bal alsnog uit het doel. De goal werd niet toegekend, waardoor Kagia zijn eerste seizoensnederlaag leed.

Scheidsrechter Persoon reageerde na afloop dat hij het niet had kunnen waarnemen. Hij baalde wel stevig van zijn fout en vond het zuur voor Kagia, verklaarde hij. Verliezend coach Wijsman voelde zich bestolen. Ze zeggen weleens: eerlijkheid duurt het langst. Alleen in dit geval ging dat niet op.

Kagia had de eerste helft en een groot deel van de tweede gedicteerd. Het kreeg volop mogelijkheden, maar meer goals wilden (toen) nog niet vallen. Na de 1-0 van Tijs van der Schinkel stokte de productie. De ploeg van Wijsman kreeg een aantal mogelijkheden om het verschil groter te maken.

Sneeuw voor de zon
Wijsman: ,,Wij hadden met meer dan 1-0 de rust in moeten gaan. En dat is wat ons uiteindelijk heeft opgebroken.” De door uitblinker Van der Schinkel verkregen voorsprong verdween als sneeuw voor de zon aan het begin van de tweede helft. Twee uitbraken van Floreant binnen tien minuten deden de wedstrijd kantelen. Eerst profiteerde Bart Houdijk slim van de geboden ruimte. Luttele minuten later kreeg Kagia de volgende dreun toen een crosspas over 30 meter Frank de Bruijn bereikte. De Bruijn verschalkte vervolgens Sander Goudriaan 1-2. Een behoorlijke domper voor Kagia. Toen halverwege de tweede helft ook nog de 1-3 viel door weer Houdijk leek het gebeurd met de aspiraties van Kagia.

Wijsman zelf was reëel in zijn opvatting. ,,De tweede helft ging onze tegenstander het meer op het fysieke vlak gooien en dat is hun goed recht. Daar hebben ze betere middelen voor dan wij. Wij vergaten te blijven voetballen. Dat hadden we juist wel moeten doen.”

Smullen
Voor de neutrale toeschouwer was het smullen geblazen de tweede helft. Er gebeurde van alles. Ballen tegen de lat van Ligtenberg en inzetten van Lamboo en Zonneveld hadden een beter lot verdiend. Kagia kwam toch terug in de wedstrijd. Ajay Malhi maakte het met zijn goal weer spannend: 2-3. Kagia ging voor de gelijkmaker en slaagde haast in die opdracht. Met kunst- en vliegwerk hield Floreant stand. Daarbij geholpen door de scheidsrechter. De geldige goal van Van Kesteren had weinig waarde, want hij werd niet geteld. En dat was een zure conclusie voor Kagia, dat daardoor een punt misliep.

Wijsman stond er na afloop beteuterd bij. ,,Voor de toeschouwers is het mooi zo’n pot voetbal waarin  van alles gebeurde. Of we er allemaal blij mee moeten zijn, is een ander verhaal. De ploeg heeft veerkracht vertoond na de 1-3 achterstand. Ik dacht zelf: dit zal voor deze jonge ploeg een behoorlijk dompertje worden. Ik geef ze dan ook alle credits hoe ze zich weer in de wedstrijd speelden. We creëerden drie hele goede kansen op 3-3. Ik vind dat we bestolen zijn. Als spelers van Floreant zelf zeggen dat het een goal was, is het des te zuurder.”

Kagia-Floreant 2-3 (1-0). 25. Van der Schinkel 1-0, 52. Houdijk 1-1. 55. De Bruijn 1-2. 67. Houdijk 1-3, 72. Malhi 2-3.

Kagia: Goudriaan, Timmermans, Meulenbroek, Driessen, Malhi, Imanse (60 Van Kesteren), Van der Schinkel, Sluymer, Zonneveld, Lamboo, Ligtenberg.