Door de late 2-2 van LSVV zag Kagia het zoet van de overwinning aan zich voorbij gaan. De bezoekers wisten het spel van Kagia vrijwel de gehele wedstrijd goed te ontregelen, waardoor het elftal van Anton Wijsman nooit echt aan voetballen toekwam. De coach was woedend na afloop. ,,Het is schandalig wat we hebben laten zien.’’

Witheet was Wijsman na afloop. Voordat hij een analyse wilde loslaten op de wedstrijd moest hij even afkoelen om alles op een rijtje te zetten. Toen hij zich uiteindelijk weer aan de buitenwacht toonde, was de woede nog steeds niet overgewaaid. ‘,,Pislink ben ik, pislink”, foeterde hij.

Tegenstander LSVV is bezig met zijn afscheidstournee in de Derde Klasse. De studentenequipe heeft nog geen overwinning geboekt en de acceptatie van degradatie is de leidraad geworden in aanloop naar wedstrijden toe. Wijsman had zijn manschappen al gewaarschuwd voor onderschatting. ,,LSVV gaat de competitie niet zonder winstpartij beëindigen. Maar dat moet niet tegen ons gebeuren. Hoewel het een gelijkspel was, zie ik dit als een overwinning voor hun.’’

Sporadisch goede aanvallen

Kagia speelde de afgelopen weken attractief voetbal, maar tegen LSVV was daar weinig van terug te zien. Hoewel de ploeg gedurende de hele wedstrijd een veldoverwicht had, kwam het maar sporadisch tot goede aanvallen. De eerste aanval die echt goed van de grond kwam, leverde meteen een doelpunt op. Een lage voorzet vanaf de achterlijn werd door Niels Ganzevles bij de eerste paal binnen gewerkt: 1-0.

Vooral in de tweede helft zat er nog maar weinig lijn in het spel van de oranjewitten. Toch creerde Kagia nog enkele kansen. De paal en LSVV-keeper Dammes Waasdorp waren echter een sta-in-de-weg gedurende het tweede bedrijf. Nadat LSVV langszij was gekomen, vlak na rust, kon Rens Lamboo Kagia met een bekeken schot nog wel op voorsprong brengen. Genoeg was het niet. Een mooie aanval ver in de blessuretijd leverde uiteindelijk nog een punt op voor LSVV. 2-2

Vooral het middenveld liet het afweten volgens Wijsman. ,,LSVV liet zich heel ver terugzakken. Onze middenvelders gingen automatisch diep spelen, in plaats van in de bal te komen. Op een gegeven moment gingen onze centrale verdedigers de bal voorin bezorgen. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren.’’

Wat de maatregelen zullen zijn voor de selectie van Kagia na de wanprestatie liet Wijsman nog even in het midden. ,,Ik ga er eerst een paar nachtjes over slapen. En dan hoop ik voor de heren dat ik voor reden vatbaar ben. Als dat zo is, is er kans dat er een training komt waarbij ze na afloop het gevoel hebben dat ze gevoetbald hebben.’’

Kagia – LSVV’70 2-2 (1-0). 31. Ganzevles 1-0, 55. Christina 1-1, 67. Lamboo 2-1, 90 +3 Van Ruiten 2-2

Kagia: Luinstra, Timmermans, M. van Beek (83. A van Beek), Thissen, Malhi , Robelus, Imanse (71. Heuseveldt), Sluymer, Ganzevles, Lamboo, Ligtenberg

Tekst: Matthijs Snepvangers