Na een aantal jaren op rij trainer te zijn geweest van verschillende clubs, lijkt het erop dat Anton Wijsman volgend seizoen van een ‘sabbatical’ kan genieten. De oefenmeester van Kagia besloot een paar maanden geleden om zijn optie voor nog een extra jaar niet te lichten. De Lisserbroekers hebben met René Ras een opvolger in huis gehaald. Wijsman heeft vooralsnog nog geen club gevonden en het is ook mogelijk dat we de oefenmeester niet meer terug zien op de velden. 

Wijsman loopt na de wedstrijd tegen LSVV’70 de kleedkamer uit. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat zijn ploeg de wedstrijd uit handen geeft en uiteindelijk de spreekwoordelijke deksel op de neus krijgt. Nadat de trainer zijn analyse van de wedstrijd heeft gegeven, springt het gesprek over op een totaal ander onderwerp.

,,Ik heb bijvoorbeeld het debuut van mijn zoon (Aron Wijsman, red.) bij Noordwijk gemist. Dat is pijnlijk.”

Het is aan het gezicht van Wijsman af te lezen dat, dat wat met hem doet. Na ruim dertig jaar in het vak te hebben gezeten, breekt er nu een moment aan waarop hij even niet met voetbal bezig gaat zijn. Echter ziet de oefenmeester daar ook het positieve van in. ,,Ik heb nu voor het eerst een vakantie geboekt in september”, opent hij met een knipoog. ,,Dat is wel eens lekker. Daarnaast kan ik mijn tijd nu ook anders invullen.”

Dochter
,,Ik heb bijvoorbeeld het debuut van mijn zoon (Aron Wijsman, red.) bij Noordwijk gemist. Dat is pijnlijk, maar het is ook weer zo dat ik daar volgend seizoen wel de tijd voor heb. Dat is leuk om mee te maken. Ik kan bij Aron gaan kijken, maar ook bij m’n dochter. Dat is ook weer een tijdje geleden.”

Al maanden zit de trainer van de Lisserbroekers niet stil door in contact te komen met clubs. ,,Maar de juiste clubs zat er niet tussen. Ik denk dat de situatie blijft zoals die nu is. Er zal niet veel meer interessants komen dan er al langs is geweest. Als ik mezelf een beetje inschat, dan moet het wel toereikend en belonend zijn voor de inzet die ik de afgelopen jaren heb gegeven.”

Al jaren staat het leven Wijsman in het teken van voetbal. Jaar in, jaar uit is hij al bezig om zijn ploegen beter maken. De oefenmeester vindt het ‘pijnlijk’ om volgend seizoen nergens voor een groep te staan. Voor hem breekt nu een fase aan waarin hij gaat beslissen wat hij gaat doen. Dat kan trainer zijn, maar ook een andere functie in het voetbal.

Scout
,,Er moet een club langskomen die mij een goed gevoel geeft. Dat kan zijn op voetbaltechnisch niveau, maar het moet ook een ‘warme club’ zijn. Ik moet als trainer bij een club wel m’n ei kwijt kunnen en ergens mee aan de slag gaan. Het ziet er naar uit dat het als trainer niet gaat gebeuren. Gelukkig zijn er in het voetbal nog andere functies. Dan kan je dus ook tussendoor meer op vakantie.”

,,Ik heb de papieren om als scout aan de slag te gaan. Daarnaast kan een club ook aan mij vragen om een opleidingsplan te schrijven of een analyse te maken van een tegenstander. Wat dat betreft kan ik gelukkig veel kanten op. Zoals ik net al zei: het ziet er naar uit dat het aankomend seizoen helemaal niks wordt. Ik ben iemand die op de voorgrond wil treden en zijn werk goed wil doen.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Kagia mist een Messias tegen LSVV’70 (plus video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC