Noordwijkerhout wordt langzaam wakker. De oogjes klein, het hoofd zwaar. Maar wat maakt het uit? De plaatselijke trots, VVSB, elimineerde Capelle in de achtste finale van de KNVB-beker. De club schreef historie. En dat mocht gevierd worden. Tot in de late uurtjes.

Slechts enkele minuten na het laatste fluitsignaal van Capelle – VVSB staan de spelers na te genieten van een zinderende pot. Gesteund door bijna 1500 supporters uit het Bollendorp valt de verbazing van de prestatie nog van de gezichten af te lezen. Maikey Parami was één van de hoofdrolspelers. De Leidenaar mocht na ruim twintig minuten invallen voor de geblesseerde Tavilla en scoorde de 1-2. In de mixed zone, waar alle journalisten de hoofdrolspelers willen spreken, neemt Parami nog even een slokje van zijn sportdrankje. ,,Wil je me even knijpen?”, vraagt hij. ,,Anders geloof ik het niet.”

‘Superwedstrijd’
In een mêlee van camera’s, opschrijfboekjes, en hongerige reporters speelt de rechtsbuiten de film nog een keer af. ,,Ja, echt een superwedstrijd. Dit is gewoon geschiedenis. Het is onbeschrijfelijk dat we door zijn naar de volgende ronde. Het publiek ging achter ons staan, we zijn er voor 600 procent voor gegaan.”

De jonge aanvaller scoorde zelf de 1-2 en zette door die goal VVSB op het goede spoor. Twintig minuten daarvoor had Vladimir Jozic de 1-1 al binnen gekruld. Parami vierde de goal door een duim in zijn mond te steken. Daarmee verwees hij naar het feit dat hij twee weken terug voor de tweede keer vader is geworden. Fantastische weken dus voor de aanvaller. ,,Ik had in mijn achterhoofd dat als ik zou scoren, ik het zo zou vieren.”

Tijdens het juichen liep de aanvaller nog even langs het vak van Capelle. Al dan niet (on)bewust. ,,Ik had er niet zo bij nagedacht en ineens stond ik er.” Om er later aan toe te voegen: ,,Toen ik aan het warmlopen was, riepen ze allemaal rare dingen. Scoren was het beste antwoord.” Een typisch geval van ‘eigen schuld, dikke bult’ duidde de aanvaller het moment.

vvs
Ook de twee rasechte VVSB’ers Vladimir Jozic en Bas Ruigrok beleefden de historische avond ieder op hun eigen manier. De twee ervaren middenvelders konden elkaar amper horen op het veld. ,,Wat een geluid kwam er van de supporters. Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt”, glimlacht Ruigrok.

De 30-jarige middenvelder had ontspannen naar het bekerduel toegeleefd. ‘s Ochtends moest er gewoon nog gewerkt worden. Om 15:00 uur werden de Noordwijkerhoutse voetballers verwacht op de club, om langzaam richting Rotterdam te rijden. ,,Onderweg een pastaatje gegeten, gewoon ontspannen toegewerkt naar de wedstrijd”, blikt Ruigrok terug op de zo speciale dag voor de club. ,,Maar al in de bus kregen we de eerste filmpjes toegestuurd. Van supportersbussen op de Brink. Tof om te zien!”

Nog geen besef
Enkele minuten na de wedstrijd had Ruigrok nog niet op zijn telefoon gekeken. Dat kwam wel na het douchen, sprak hij. Maar aan zijn ogen was te zien dat hij er amper op kon wachten. ,,Straks even een biertje drinken en al die berichtjes checken en alles lezen wat er via de media binnen is gekomen. Ik besef nog niet echt wat er is gebeurd. Dat komt wel als ik al die berichtjes ga lezen.”

Ook Vladimir Jozic kwam woorden tekort toen hij de vele journalisten te woord moest staan. De aanvoerder scoorde zelf de 1-1. ,,Vaak laat je aan anderen hoe de goal eruit zag, maar ik ben stiekem wel een beetje trots op deze. Volgens mij zat-ie er wel lekker in.” Jozic schoot van randje strafschopgebied binnen. Omdat de bal via de onderkant van de lat binnen zeilde, zag het er nog spectaculairder uit. ,,Ik scoorde en toen kwam de ontlading. Ik wist niet eens waar ik heen moest lopen.”

Gekkenhuis
De aanvoerder van VVSB is trots op zijn club en de supporters. ,,Vanaf het moment dat we aan het warmlopen waren tot na de wedstrijd heb ik ze gehoord. Het was een gekkenhuis. Achter de goal, langs de lijn. Dat heeft ons echt geholpen. Het was super mooi!” De middenvelder besefte nog niet wat voor historie hij en zijn team hebben geschreven. ,,Nee, nu zit ik nog teveel in de ontlading dat we zo’n mooie wedstrijd hebben gewonnen. Dat komt de komende dagen wel.”

Stiekem werd ook al vooruit gekeken naar de volgende ronde. Vanavond vindt de loting plaats, dus na de wedstrijd kon er nog rustig over gedroomd worden. ,,Geef mij Feyenoord-uit maar”, lacht Ruigrok. ,,Stel je loot HHC en je zou verliezen, dan is de charme van deze wedstrijd er misschien wel af. Ik wil nog zo’n feestje en Feyenoord lijkt me prachtig. Je wilt niet weten wat voor geluid er dan van de tribunes komt. Dan kunnen we elkaar al helemaal niet meer verstaan in het veld.”

Ook voorzitter Arjan Broekhof had het eerder al laten horen in de media: “Capelle – VVSB moest een feestje worden.”  En een feestje, dat werd het.

Foto’s: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)