VVSB treft woensdag SteDoCo in de halve finale van de play offs voor een ticket naar de Tweede Divisie. In de vorige ronde werd DOVO over twee wedstrijden met 5-3 verslagen, de paarsgelen toonden hiermee veerkracht aangezien het eerste duel met 1-0 verloren ging in Veenendaal. Ditmaal wacht ook weer eerst een uitwedstrijd tegen SteDoCo, de ploeg die een vervangende periodetitel overnam van Barendrecht en afgelopen week TEC uitschakelde.

De ploeg van Wilfred van Leeuwen heeft lang moeten wachten tot bekend werd tegen wie het moet aantreden in de halve finale van de nacompetitie. Doordat de KNVB na anderhalve week besloot Barendrecht met vier punten in mindering te bestraffen voor de bewust verloren wedstrijd tegen GVVV, kreeg SteDoCo het vervangende ticket. De roodzwarten mochten het opnemen tegen TEC en wisten eenvoudig door te stoten. SteDoCo won thuis met 4-1 en uit met 0-2.

Tweeluik met SteDoCO
De vraag is wat VVSB kan verwachten van de nummer drie van de Derde Divisie Zaterdag? “We krijgen een goede ploeg tegenover ons die hoog is geëindigd in de competitie. We hebben bij ze gekeken en zowel zwakke plekken als goede plekken ontdekt.”

Toch wil Van Leeuwen niet teveel naar de tegenstander kijken en vooral zijn eigen ploeg stimuleren. “We hebben een paar keer goed kunnen trainen. Onze groep is fit en fris in de kop, daar moeten we ons voordeel uit halen. We kunnen goed voetballen, hebben meer dan zeventig punten gehaald in de competitie en met de nacompetitie erbij meer dan honderd doelpunten gemaakt. We zijn zelf ook een goede ploeg.”

Andere halve finale
De andere halve finale gaat tussen GVVV en USV Hercules. Van dat tweeluik werd zaterdag de heenwedstrijd al gespeeld – 1-0 voor USV Hercules – en volgt zaterdag de terugwedstrijd in Veenendaal. Hierdoor hebben de twee andere halvefinalisten meer rust dan VVSB en SteDoCo. “Het blijft belachelijk dat zij nu zaterdag en zaterdag spelen, maar goed voor ons maakt dat nu niet meer uit. Wij moeten er woensdag en zaterdag staan.”

Eventuele finale zonder vakantiegangers
Doordat de halve finales met een week zijn uitgesteld zullen de finalewedstrijden nu ook verplaatst worden. Met het oog op een eventuele eindstrijd moet het nog maar blijken wat voor teams er tegenover elkaar komen te staan. “Als we nu een ronde verder komen, dan is het honderd procent zeker dat er bij ons jongens op vakantie zijn”, stelt Van Leeuwen. “En dat geldt waarschijnlijk ook voor de tegenstander. Het vervelende is dat je 34 wedstrijden vreselijk hard je best doet en een periodetitel verdient en dan nu dit krijgt van de KNVB.” 

Tot slot wil Van Leeuwen niet te ver vooruit kijken en de focus leggen op SteDoCo. “We zijn er klaar voor, dus laat het maar snel woensdag zijn. Over twee wedstrijden moeten we de boel kunnen beslissen, maar je weet nooit hoe een koe en haas vangt.”

Archieffoto: Orange Pictures

Lees ook: KNVB gaat opzet periodetitels en nacompetitieplekken niet wijzigen


POPULAIRE BERICHTEN