Als een ware held heerste William van Vliet over het veld.  De middenvelder die afgelopen zomer overkwam van UVS heeft zijn draai gevonden bij Foreholte. En dat is nogal een understatement. De routinier was met twee goals en een assist ook zondagmiddag belangrijk voor de Voorhouters tegen Laakkwartier (4-1). Kortom, niemand kan op dit moment om de Leidse speler heen op De Elsgeest. 

,,Of ze een standbeeld voor mij moeten bouwen?”, vroeg de held van de middag zich na afloop hardop af. ,,Dat hoeft denk ik niet hoor. We doen het als team op dit moment heel erg goed en ik ben blij dat ik mijn aandeel daarin kan leveren. We moeten alleen niet te hoog van de toren blazen. We zijn pas drie wedstrijden onderweg en hebben nog geen tegenslagen gekend.”

Held
Van Vliet was tijdens de wedstrijd tegen Laakkwartier één van de aanjagers op het Voorhoutse middenveld. Tegen de ploeg uit Den Haag toonde de middenvelder binnen de minuut zijn onverstoorbaarheid. Nadat Toni Arroyo werd gevloerd in het strafschopgebied, mocht de dertiger vanaf de strafschopstip aanleggen. De penalty schoot hij matig in waardoor de keeper de bal kon keren. Van Vliet maakte z’n fout direct goed door de rebound binnen te tikken: 1-0.

,,We moeten wel reëel zijn, want het zit op het moment niet tegen.”

,,Ik neem ze niet altijd zo slecht hoor”, grapte de doelpuntenmaker over zijn strafschop. ,,Ik was er snel bij om hem alsnog binnen te werken. Gelukkig voor mij liep het daardoor alsnog goed af.” Foreholte ging door en werd door de bezoekers een handje geholpen, omdat die met een man minder verder moesten.

Kort daarna mocht de thuisploeg aanleggen voor een vrije trap vanaf de rechterkant. Sten Admiraal bracht de bal in en Arroyo knikte raak: 2-0. De mannen van trainer Frank Bloemheuvel leken op rozen te zitten, maar kort daarna kon Bilal Aydin scoren: 2-1.

Organisatie en concentratie
,,Het vertrouwen keert langzamerhand  weer terug in de groep”, gaf Bloemheuvel na afloop toe. ,,We moeten wel reëel zijn, want het zit op het moment niet tegen. Toch was dit een moeilijke wedstrijd. Een snelle voorsprong kan namelijk ook tegen je werken. Gelukkig waren we daar beducht op. Een 3-1 ruststand is aan de ene kant lekker, maar je weet dat de tegenstander dan nog wat gaat omzetten. Ik moet zeggen dat we het qua organisatie en concentratie erg goed deden.”

,,Met William hebben we de juiste speler gevonden voor die rol”

Na ruim een half uur spelen brachten de rood-witten de marge weer naar twee. Een hoekschop werd niet lekker verwerkt door de doelman van Laakkwartier waardoor Van Vliet vanuit een moeilijke hoek kon binnen koppen: 3-1. Door die treffer staat de Leidenaar op vijf treffers uit drie duels. ,,Scoren is altijd lekker. Het maakt mij niet uit hoe ze erin gaan.”

Van Vliet werkt in de eerste minuut een rebound binnen. 

Dat de middenvelder tot wasdom kan komen op De Elsgeest is te danken aan zijn ploeggenoten. Vanaf het eerste moment vingen zij hem goed op en dat zorgde ervoor dat de oud-speler van UVS zijn draai makkelijk kon vinden. ,,Het is een soort vriendengroep, maar ze betrokken mij er heel snel bij. Daarom is mijn dank ook groot naar mijn mede spelers en de technische staf.”

,,Wij snappen elkaar en hebben vaak aan een blik genoeg.”

Bloemheuvel, de oefenmeester van de 37-jarige held was na afloop vol lof. ,,Toen ik vorig seizoen werd aangesteld, kreeg ik de mogelijkheid om wat wedstrijden te kijken van Foreholte. Ik vond op dat moment dat de ploeg wat ervaring miste op het middenveld. Met William hebben we de juiste speler gevonden voor die rol.

,,Wij snappen elkaar en hebben vaak aan een blik genoeg. Als er even iets omgezet moet worden in het veld en ik roep hem bij me, dan heb ik niet zo lang nodig om het uit te leggen.”

Van Vliet als aangever
De thuisploeg ging in het tweede bedrijf op zoek naar de beslissing. De bezoekers bleven aandringen en dat zorgde ervoor dat de winstpartij nog niet zeker was. Totdat Van Vliet de bal een kwartier voor tijd aan de linkerkant van het veld kreeg. De middenvelder zag dat Christian Guijt vrij stond bij de tweede paal en besloot om met zijn verkeerde linkerbeen de bal voor te geven. Guijt wist de buitenkans te benutten: 4-1.


Daardoor staat Foreholte met negen punten uit drie wedstrijden op een gedeelde eerste plaats met HVV. Met twee treffers en een assist was Van Vliet de grote man in Voorhout. De Leidenaar is op dit moment de bescheiden held van De Elsgeest.

Foreholte – Laakkwartier 4-1 (3-1) 1. Van Vliet 1-0, 27. Arroyo 2-0, 30. Aydin 2-1, 34. Van Vliet 3-1, 73. Guijt 4-1.

Foreholte: Guijt, Bloemendaal, Van der Zwaan, Veenvliet, Roffelsen (Drewes), Spreeuw, Van Vliet, Van Dam (75. Geerlings), Guijt, Arroyo (68. Lemmers), Admiraal.

Foto’s: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Van Wijk en Van Vliet zetten hun elftallen weer op het goede spoor” 

Interview William van Vliet


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 14 mei
FC Rijnvogels2-1DFS Opheusden
Za. 18 mei
Hoek14.30Noordwijk
ODIN'5914.30Quick Boys
FC Lisse14.30De Dijk
SJC14.30Ajax (ama.)
Zwaluwen14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Smitshoek
VELO14.30Valken '68
BSC'6814.30Van Nispen (zat.)
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
Kagia14.30SCW
Katwijk18.00Scheveningen
Rijnsburgse Boys18.00HHC Hardenberg
AFC18.00VVSB
Zo. 19 mei
Hillegom14.00AGB
Altior14.00Teylingen
Laakkwartier14.00Foreholte
Wanica Star14.00Van Nispen (zon.)
Warmunda14.00ASW