De wedstrijd tussen van Voorschoten ’97 en Van Nispen werd gespeeld op veld twee van sportpark Adegeest. Reden voor het uitwijken was dat op het hoofdveld, waar een fonkelnieuwe kunstgrasmat was uitgerold, de beide doelen nog ontbraken. Lange tijd had het er alle schijn van dat de wedstrijd prima doorgang had kunnen vinden op veld één, totdat Vincent van Veen diep in de tweede helft de ban brak. Zijn fraaie kopbal bezorgde de thuisclub de zege: 1-0.

Debet aan het feit dat beide teams moeilijk tot kansen, en dus scoren, kwamen was de wind. Het woei ongelofelijk hard op Adegeest en ook zeer onregelmatig. Het ene moment ging de wind volledig liggen, om daarna uit onverwachte hoek weer op te komen zetten. ,,Ja, het was lastig voetballen vandaag”, gaf Jelle Vleugel na afloop toe. ,,Maar we wonnen ook gewoon te weinig tweede ballen op het middenveld.”

Daarnaast waren er voor de bezoekers uit De Zilk personele problemen. Clubtopscorer Mike van Haaster was op skivakantie en omdat ook andere centrumaanvallers om verschillende redenen ontbraken werd middenvelder Vleugel een linie doorgeschoven. ,,Mike staat volgens mij op 17 goals, dus hem mis je vandaag wel”, aldus de gelegenheidsspits.

,,We hadden voorin gewoon te weinig rendement.”

Over zijn eigen rol was hij gematigd tevreden. ,,Als ik de bal eenmaal in mijn voeten had, konden we wel voetballen maar dat gebeurde gewoon te weinig. We hadden meer moeten doen met het mannetje meer op het middenveld, maar uiteindelijk toonden we gewoon te weinig initiatief.”

In de eerste helft had de thuisploeg de wind mee en kreeg het een aantal kansen. Telkens bleek Tom van Maris een sta-in-de-weg. ,,Toch stonden we voor rust niet verkeerd en had ik het idee dat het wel redelijk in evenwicht was”, vond Vleugel.

Tom van Maris heeft het nakijken bij de 1-0 van Vincent van Veen

Van Nispen had na rust de wind mee maar kwam nauwelijks in de buurt van doelman Abdel Lamrabette van Voorschoten. ,,We hebben de tweede helft eigenlijk weinig gecreëerd, op een paar vrije trappen na. We wilden met wissels nog wat forceren en meer risico nemen, maar dat gebeurde nu iets te laat. Al met al is het teleurstellend, want er had wel iets meer ingezeten.”

,,We hadden Voorschoten op zeven punten kunnen zetten, in plaats daarvan is het er nog maar één.”

Uiteindelijk scoorde de thuisploeg en dat was op dat moment niet onverdiend. Voor de goal van Van Veen werd doelman Van Maris al eens kansloos gelaten op een kopbal, maar die belandde nog op de paal. Even later was het wel raak, en was Van Maris kansloos.

Een grote kans kreeg Van Nispen nog. Vleugel draaide zich behendig vrij tussen twee Voorschotenaren en stak Bren Zonneveld weg. Bij hoge uitzondering bleef de vlag omlaag, maar Zonneveld maakte het de keeper van Voorschoten onvoldoende moeilijk.

Ranglijst
Na afloop toonde ook Rene Ras zich teleurgesteld, maar realistisch. ,,Het is jammer, maar we hebben vandaag verdiend verloren. We hadden voorin gewoon te weinig rendement.”

Voor Van Nispen resteert de strijd om een plek bij de eerste vier en daarmee nacompetitie. ,,We hadden vandaag goede zaken kunnen doen”, realiseerde Ras zich. ,,We hadden Voorschoten op zeven punten kunnen zetten, in plaats daarvan is het er nog maar één. Maar volgende week wacht de nummer twee Alphen, dus dan kunnen we meteen weer aan de bak.”

Voorschoten ’97 – Van Nispen 1-0 (0-0). 73. Van Veen 1-0

Van Nispen: T. van Maris, Van Steijn, Van Westerop, Van der Linden, S. van Maris, Damen, Ferdy, Meiland,Witteman, Vleugel, Zonneveld.

Foto’s: Trudy van den Berg