Katwijk heeft na de 32e speelronde de beste papieren om de sterkste regioclub van de Tweede Divisie te worden. De ploeg van Dick Schreuder won zaterdagavond met 1-2 bij Jong Vitesse, terwijl VVSB in eigen huis met dezelfde cijfers onderuit ging tegen Barendrecht. Katwijk steeg door de zege naar de vierde plaats en vergrootte de voorsprong op nummer acht VVSB tot drie punten.

Kopballen waren voor Katwijk goud waard op Papendal. In de eerste helft knikte Robbert Susan raak uit een corner van Mark de Loor, waarna in het tweede bedrijf ook Kay Blokland trefzeker met het hoofd was. Tussendoor, na 64 minuten, was Jong Vitesse op gelijke hoogte gekomen.

VVSB kwam op slag van rust op voorsprong tegen Barendrecht. Tommy Bekooij tekende voor zijn negentiende van het seizoen. De Barendrechters weigerden mee te werken aan een feestje van de Leidenaar en sloegen in het slotkwartier tweemaal toe.

Archieffoto: Aad de Winter