,,We hadden vandaag graag een keer een grote uitslag neergezet. De mogelijkheden daarvoor waren legio, maar we hebben onszelf niet beloond vanmiddag”, vatte Noordwijk-verdediger Martijn le Congé het duel tussen Noordwijk en Heinenoord in een notendop samen. De magere 1-0 leverde even zo goed drie kostbare punten op voor de koploper, die de hete adem van het eveneens winnende Quick Boys nog altijd in de nek voelt.

 ,,Dit was een duel waarin we flink hadden kunnen, en moeten uithalen. Natuurlijk winnen we dik verdiend, maar op de vraag of we het goed gedaan hebben kan ik alleen maar volmondig ‘nee’ zeggen. En dat is nog zacht uitgedrukt. Al voor de rust hadden we duidelijk afstand moeten nemen, terwijl we daarna ook heer en meester waren. Als het dan heel lang slechts 1-0 blijft, weet je dat het in de slotfase zomaar fout kan gaan. Echt gevaarlijk werd Heinenoord nooit, maar met hun opportunistische spel en die harde wind hoeft het maar één keer verkeerd te gaan om tegen knullig puntverlies op te lopen.”

Swingend

Dat laatste gold met name in de slotfase toen Heinenoord waar mogelijk op zoek ging naar een punt. En ook in die fase kreeg Noordwijk voldoende mogelijkheden om het duel te beslissen. De formatie van Dogan Corneille scoorde op het punt afronden deze middag echter een dikke onvoldoende, door hardnekkig te weigeren zelfs de fraaiste mogelijkheden in een doelpunt om te zetten. Daarmee verdween op Sportpark Duinwetering ook het eerste halfuur van het netvlies. Daarin greep een swingend Noordwijk de bezoekers bij de strot. Met een beetje geluk hadden de roodwitten binnen vijf minuten driemaal kunnen scoren. Binnen zestig seconden zag arbiter Mesbah een (bewuste) handsbal in de Heinenoord-zestien over het hoofd, haalden twee Heinenoord verdedigers in eendrachtige samenwerking de bal van, of net vanachter, de doellijn vandaan en ontsnapten de gasten na een inzet van Marios Lomis, die via de paal naast de goal caramboleerde.

                                    Jaap van Duijn stuit van dichtbij op de doelman

Hoewel het roodwitte offensief na 25 minuten wat wegebde, bleven de mogelijkheden komen. Dat leidde na ruim een halfuur tot een dikverdiende voorsprong. Een doelpunt uit het boekje overigens. Brayen Bröcker slingerde de bal vanaf links voor de goal waar Jaap van Duijn bij de tweede paal het overzicht behield en met het hoofd de bal voorgaf. Vervolgens was het de inlopende Marios Lomis die, eveneens met hoofd, de ban brak. (1-0). Daarmee leek de weg open te liggen voor een ruime zege van de koploper. De werkelijkheid was anders. Onzorgvuldigheid in de eindfase zorgde ervoor dat de 1-0 tot ruststand werd verheven. Martijn le Congé: ,,Een schamele score inderdaad. Op een gegeven moment had het er veel van weg dat we tegen ons zelf gingen spelen. Vaak liepen we te snel uit onze positie en dat kwam ons spel bepaald niet ten goede. Dat werd er na de thee niet beter op. Met de felle wind in de rug werd ons spel nog rommeliger, maar ook nu kregen we toch weer genoeg kansen. Als we de tweede op het scorebord hadden gezet, hadden we het ons een stuk gemakkelijker gemaakt. Nu bleef de marge uitermate klein en dat zorgde ervoor dat Heinenoord tegen het einde van de wedstrijd al haar energie stak in een gelijkmaker. Het spreekt natuurlijk wel in ons voordeel dat we zo goed als niets hebben weggegeven, maar een ongeluk zit bij een dergelijke stand in een klein hoekje.”

Ruperto Dorothea in duel met Pascal Bosschaart

Terwijl de duisternis inviel, kwam in blessuretijd hét roodwitte euvel van deze middag opnieuw bovendrijven; een drietal 100% kansen werden om zeep geholpen. Daarmee gaf de koploper zichzelf een tas gevuld met huiswerk mee voor de komende week. Aanstaande zaterdag komt FC Rijnvogels op bezoek en dient de ploeg op het onderdeel afronden aanmerkelijk beter voor de dag te komen, om tegen de nummer drie van de ranglijst de punten opnieuw in de wacht te slepen.

Noordwijk-Heinenoord 1-0 (1-0) 31. 1-0 Lomis.

Noordwijk: Amezrine, Manuputty, Le Congé, Veerman, Gonçalves, Hoogerwaard, Dorothea, Lomis (83. Splinter), Wendt (69. Borsboom), Van Duijn

Foto’s: Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)