De winnende goal in blessuretijd van Jesse van Nieuwkerk zorgde op Nieuw Zuid na afloop alsnog voor een feeststemming. Het leidde bovendien de aandacht af van het voortijdige vertrek van Yordi Teijsse, die na bijna 75 minuten na een verbale aanvaring met het trainersduo Gert Aandewiel en Dirk Kuyt op eigen initiatief boos richting kleedkamer beende. Een muisje dat nog wel een staartje krijgt. 

Door dit incident kreeg de zwaarbevochten 1-0 overwinning op ODIN’59, waardoor ook nog eens de tweede plaats in de rangschikking werd overgenomen van het verliezende Jong Almere, een wrange bijsmaak voor de thuisploeg. De commotie rond Teijsse ging overigens geheel voorbij aan matchwinnaar Jesse van Nieuwkerk.

Met engelengeduld stond de boomlange aanvaller op het hoofdveld de verzamelde media te woord. Nog altijd gehuld in wedstrijdshirt, met korte mouwtjes en met een biertje in de hand tartte Van Nieuwkerk de weergoden. Zijn glimlach van oor tot oor vertelde een kwartier na afloop de rest op het ijskoude en snel leeg gestroomde Nieuw Zuid.

Helderziende
Terecht, want bij het aanbreken van de blessuretijd lag duur puntverlies voor de thuisploeg in het verschiet. Negentig lange minuten slaagde de formatie van Aandewiel er maar niet in om de Heemskerkse muur te slechten. Het uitstekend georganiseerde 5-3-2 collectief van de gasten leek dan ook met een verdiend punt  huiswaarts te keren, totdat Van Nieuwkerk met het hoofd dat ene gaatje vond waar hij en zijn team al de hele middag naar op zoek waren.

,,Eerlijk gezegd lag een gelijkspel meer voor de hand dan een overwinning.”

,,Het geloof in een goede afloop heb ik steeds gehouden. Vlak voor de 1-0 was Anthony Bentem al dicht bij een doelpunt en ik wist dat er nog een kans zou komen”, blikte Van Nieuwkerk als een helderziende terug op de ultieme slotfase. ,,Dit is natuurlijk fantastisch, want zo blijven we in ieder geval druk houden op Spakenburg.”

Daarmee overtrof de doelpuntenmaker zijn trainer Aandewiel, die zich naar eigen zeggen naarmate het laatste fluitsignaal naderde zich al bijna had verzoend  met een onvermijdelijke remise. ,,Ja, zo eerlijk moet ik wel zijn, hoewel de dubbele wissel ons in de slotfase wel van de nodige impulsen voorzag. Maar eerlijk gezegd lag een gelijkspel meer voor de hand dan een overwinning.”

Daarmee gaf Aandewiel ook de verhoudingen op het veld weer. ODIN’59 ving Quick Boys vanaf de aftrap uitstekend op om in de omschakeling vaak uitstekend op zoek te gaan naar een voorsprong. De middag zou wellicht heel anders zijn verlopen als een afstandsschot van Kelvin Maynard al na drie minuten doel had getroffen. Zij inzet verdween echter net naast de verkeerde van de paal, waarna het bij Quick Boys voor de pauze bij een mogelijkheid voor Van Nieuwkerk bleef.

Het fris en fruitig ogende ODIN’59 combineerde zich in die periode een aantal malen voor de goal van Jesper Hogedoorn, maar omdat het ook daar stokte, bleef het evenwicht tot halverwege intact. Waarbij de lat na een Heemskerkse inzet goed  van pas kwam voor de thuisploeg.

Uiteindelijk beloond
De status quo op het veld bleef ook na de pauze onverminderd voortduren waardoor de spreekwoordelijke bloedeloze 0-0 steeds dichter naderbij kwam. Aandewiel: ,,Natuurlijk dwongen we ook deze middag wel een aantal kansen af, maar als je die niet maakt weet je dat het moeilijk wordt.”

,,ODIN’59 is aan een goede reeks bezig en er zit voetbal genoeg in deze ploeg. Ze zijn gewoon lastig om te bespelen. Ook het veld en de wind werkten niet mee vanmiddag. De ploeg is er echter in blijven geloven en daarvoor zijn we uiteindelijk beloond.”

,,Als Spakenburg ons voorblijft is het winnen van de derde periode voor ons cruciaal.”

ODIN’59, dat na de doelwisseling via invaller ook Ahmed al Mahdi dicht bij de openingstreffer was, beperkte zich noodgedwongen meer en meer tot de counter. De  blauw-witte aanvallen doorstond het echter met verve. Nadat de geblesseerde Kelvin Maynard en een boze Teijsse plaats hadden gemaakt voor het duo Noah Barendse en Philippe den Hartog kwam er wat meer schwung in de ploeg. Op de beloning daarvoor moesten thuisploeg en supporters relatief lang wachten. Het feestje met de supporters na de winnende 1-0 was er echter niet minder om.

Lege  handen
Nadat de euforie rond de niet meer verwachte overwinning, mede door de perikelen rond Teijsse, enigszins was gezakt kon de blik weer op de ranglijst worden gericht. Realisme was daarbij troef bij Aandewiel die ondanks de huidige tweede plaats nog wel een slag om de arm wenste te houden.

,,Jong Almere en Scheveningen hebben al een periodetitel op zak. En als Spakenburg ons voorblijft is het winnen van de derde periode voor ons cruciaal. Anders worden we straks tweede en staan we toch met lege handen. Gelukkig zijn er nog tien wedstrijden te gaan dus is er nog van alles mogelijk.”

Quick Boys – ODIN’59 1–0 (0-0). 90+1. Van Nieuwkerk

Quick Boys: Hogedoorn, Bloemendaal, Bentem, Maynard (74. Barendse), Ravensbergen, Mahmoed, A Cohen, Anderson, Lazic, Teijsse (74. Den Hartog), Van Nieuwkerk

Samenvatting Quick Boys – ODIN ’59 – inclusief Teijsse-wissel – (Beelden: Omroep West)

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook: ‘Teijsse: ,,Aan het einde van dit seizoen vertrek ik. Punt.”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)