Om z’n drie goals te vieren en de overwinning tegen HMSH dook Toni Arroyo, middenvelder van Foreholte, zondagavond met z’n vriendin een restaurant in, in Voorhout. ,,Maar tussen het bestellen van mijn biefstuk en het eten door, heb ik wel even tijd”, lachte de voetballer hardop aan de telefoon. ,,Medium rare. Ze weten wat ik wil.” De Voorhouter had na de 3-1 winst op de Haagse tweedeklasser logischerwijs een prima humeur. 

Met de winst van twee weken geleden op RKDEO erbij op geteld, blijft de ploeg van Frank Bloemheuvel als enige ploeg in de Tweede Klasse nog helemaal foutloos.  Het duel tegen promovendus ASC wel vorige week wel afgelast vanwege het slechte weer. Ook zondag kwam de regen met bakken uit de hemel, maar was het veld op Sportpark Elsgeest wel bespeelbaar. De valse hattrick die Arroyo maakte, deed het vreselijke weer ook in een oogwenk verdwijnen.

,,Echt lekker”, bleef Arroyo opgetogen aan de andere kant van de lijn. ,,Ik heb dit seizoen ook een weddenschap lopen met Sam Lemmers. Hij is één van mijn beste maatjes. De weddenschap draait om wie de meeste goals heeft gemaakt aan het einde van het seizoen. Hij scoorde in de eerste wedstrijd drie keer. Dus ik moest wel wat tegenstand gaan bieden.”

,,De tegenstander wist blijkbaar dat Sam drie keer had gescoord in de vorige wedstrijd, want hij kreeg dubbele dekking.”

Het lukte Arroyo op een ongekende manier. De middenvelder kopte in de eerste helft de, volgens de Voorhouter terechte, 1-0 binnen tegen een voor Foreholte onbekende tegenstander. ,,Het was voor HMSH pas de eerste wedstrijd van het seizoen. De vorige twee duels waren door de KNVB uitgesteld.” De wedstrijd tussen de Haagse tweedeklasser en Deltasport in de Districtsbeker ontaarde in september in een massale vechtpartij. De bond besloot gedurende het onderzoek dat HMSH niet mocht spelen in de competitie.

,,Daarom wisten we ook nog niet zo veel van onze tegenstander”, erkende Arroyo. ,,We zouden de eerste vijf minuten dus afwachten, wat voor ploeg we zouden treffen. We kregen zelf de eerste vier, vijf kansen en ik maakte vanuit een corner de 1-0. Alleen twee minuten later werd het 1-1.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

😍👏🏼 | Hoeveel likes voor de 3-1 van Toni Arroyo? #hattrickhero

Een bericht gedeeld door Foreholte Watcher (@foreholtewatcher) op

In de tweede helft ging het voor Foreholte een stuk beter en liep uit het uiteindelijk uit naar een 3-1 overwinning, met een ontkende Arroyo op het middenveld. ,,De tegenstander wist blijkbaar dat Sam drie keer had gescoord in de vorige wedstrijd, want hij kreeg dubbele dekking.”

Omhaal
,,Ik stond zelf op de ‘8-positie’ op het veld. Ik moest ervoor zorgen dat er druk werd gezet op de linkerflank. Ik was ook best gefocust op mijn verdedigende taken. Vanuit het middenveld mocht ik ook af en toe de diepte zoeken. Dat werkte goed. Omdat ik niet naast Sam stond, maar vooral loopacties moest maken, was het voor HMSH moeilijker te verdedigen.”

,,Hij schreeuwde: ‘hij zit, gek!’. Daarna vlogen Tjeerd, Sam en ik naar de hoek van de kantine, waar de supporters staan.”

Arroyo bekroonde zijn goede werk op het middenveld met drie goals. Vooral z’n derde was wonderschoon. De Voorhouter schoot raak via een omhaal. ,,Het gebeurde uit een afgeslagen corner. Via een stuit kwam de bal bij verdediger Tjeerd van der Zwaan, die ‘m alleen nog via z’n hoofd weer voor kon geven. De bal kwam hoog voor op mij, waarna ik het via een omhaal probeerde.”

Via een stuit vloog de bal in de linkerbovenhoek voor de keeper. De 28-jarige voetballer had de bal zelf niet de goal in zien gaan. ,,Ik lag op de grond. Maar Tjeerd kwam gelijk naar mij toe rennen en schreeuwde: ‘hij zit, gek!’. Daarna vlogen Tjeerd, Sam en ik naar de hoek van de kantine, waar de supporters staan. Dat was echt een gaaf moment. Ik raakte de bal heerlijk en wist dat hij richting de goal ging. Via natte kunstgras stuiterde hij nog lekker door.”

Inloggegevens
Gelukkig voor Arroyo is zijn treffer ook vereeuwigd, dankzij de camera’s die boven de velden hangen in Voorhout. Op zondagavond had de middenvelder de beelden nog niet gezien. ,,Maar Tjeerd heeft de inloggegevens van database waar de beelden in staan. Die zou als hij thuis was de goal zoeken en opsturen. Ik ben benieuwd.”

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Oliveo waant zich in ‘speeltuin Teylingen”


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer