Hij wil het besluit nog niet definitief bekrachtigen. Toch weet hij al zo goed als zeker wat hij gaat doen. Een van de beste amateurvoetballers van de afgelopen jaren, gaat bijna zeker op 36-jarige leeftijd stoppen. ,,In m’n hoofd ben ik er wel uit”, zegt Kevin Winter cryptisch. ,,Of we moeten nu opeens vier keer op rij gaan winnen.”

Het kan bijna niet anders dat Winter bezig is aan zijn afscheidstournee. De man met de fluwelen linkervoet, die deze maand 36 jaar werd, keerde afgelopen zomer terug bij FC Lisse.

Dat het hoogstwaarschijnlijk bij een seizoen blijft, heeft mede te maken met het feit dat de ploeg niet lekker draait. Voor Winter wordt het steeds moeilijker om zijn stempel te drukken op het spel van Lisse.

 ,,Bij een ploeg als Barendrecht zou ik nog wel een jaartje meekunnen. Daar staan de linies kort op elkaar”, zei Winter zaterdag na het met 1-0 verloren duel tegen diezelfde ploeg.  ,,Maar bij ons zijn de ruimtes vaak heel groot. En dat wordt steeds moeilijker te behappen.”

Een linie naar achteren zakken, zoals veel goede voetballers op leeftijd doen, zou ook nog kunnen. ,,Ook als laatste man zou ik het nog best een jaartje volhouden. Zoals vorige week tegen HHC Hardenberg, dat ging prima.”

Klasse

Winter behoort tot de beste amateurvoetballers van de afgelopen vijftien jaar. Met IJsselmeervogels en Lisse werd hij kampioen. Wie Winter vorig seizoen en ook dit jaar bezig ziet, weet dat zijn beste tijd is geweest, maar de middenvelder beschikt nog steeds over capaciteiten die menig voetballer in de Topklasse ontbeert. De rust, het overzicht en de passing verraden nog steeds Winters klasse.

Dat Winter dit seizoen met Lisse in de onderste regionen bivakkeert, komt voornamelijk omdat de ploeg veel te weinig scoort. Slechts 21 treffers werden er geproduceerd. ,,Het is een gegeven dat we geen spits hebben die makkelijk scoort. Maar je moet de kansjes die je krijgt wel benutten.”

Wanneer Winter de definitieve beslissing wereldkundig maakt, bepaalt hij zelf. ,,Dat zal over niet al te lange tijd zijn. Ik heb de club gezegd dat ze niet op mij hoeven te wachten. Eerst maar zorgen dat we erin blijven”, zucht Winter.

Het zal de voormalig koning van de amateurvelden toch niet gebeuren dat hij aan het einde van zijn regeerperiode nog op de knieën wordt gedwongen?

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hubert Habers

Schermafbeelding 2015-02-17 om 16.37.59


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer