Rijnsburgse Boys kon de puike overwinning op FC Lisse vorige week geen vervolg geven. Aan de rode kant van de Westmaat gingen de Uien hard onderuit tegen IJsselmeervogels dat door de overwinning volop in de race blijft voor het kampioenschap. Dat Rijnsburg onderuit ging tegen een ploeg als IJsselmeervogels is op zichzelf geen ramp. De manier waarop dat ging echter wel. De ploeg van Oosterlee zat geen moment in de wedstrijd en het verschil tussen beide ploegen was afgelopen zaterdag pijnlijk groot. VIDB sprak met aanvoerder Kevin Winter die natuurlijk ook ooit de rood-witte kleuren van IJsselmeervogels verdedigde.

,,Volgens mij krijgen wij de eerste echte grote kans via Danny (van der Vijver, red.), maar daarna heeft IJsselmeervogels de wedstrijd volledig gedomineerd. Geen moment heb ik het gevoel gehad dat er iets te halen viel. Enerzijds is dat een compliment aan ‘de Vogels’ anderzijds hadden wij een complete offday. We speelden met elf man onder ons niveau. Tja, en dan heb je tegen een ploeg als IJsselmeervogels niks te zoeken. Ik geloof dan ook niet dat de ploegen zoveel van elkaar verschillen als dat gisteren het geval was. In dat perspectief moeten we deze nederlaag dan ook plaatsen.”

Op de vraag of zijn oude ploeg kampioenskandidaat nummer één is, antwoordt Winter het volgende: ,, Ik vond ze een solide indruk maken gisteren. Ze maken in ieder geval een goede kans, zeker nu ze na 18 wedstrijden nog volop in de race zijn. Een club als IJsselmeervogels weet wat het is om kampioen te worden en dat kan weleens in hun voordeel gaan werken.  Maar goed, ik heb in mijn hele carrière nog niet zo’n bizarre competitie meegemaakt. Feitelijk is alles nog mogelijk, al begint nu wel een schifting te ontstaan.  Volgende week kan daarentegen alles weer anders zijn.”

Foto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN