Wie in de zomer tegen een speler van SJC had geroepen dat ze in de winterstop bovenaan zouden staan, was voor gek verklaard. De Noordwijkers ging het ‘altijd lastige tweede jaar’ in de Hoofdklasse in zonder pretenties. Lekker meedraaien, dat is prima. Een kampioenschap, daar werd niet over gesproken.

Er viel met Kees Zethof als trainer ook wel een belangrijk aandeel in het succes weg. De coach vertrok naar zustervereniging vv Noordwijk. Naast de trainer stopte het duo Sten Goosen en Martijn Walter met voetballen. Daarmee vielen ook bijna dertig goals in één seizoen weg.

Teletekst
Natuurlijk kwamen daar ook goede jongens voor terug: Tom Broekhuizen onder andere. Hij speelde bij VVSB weinig tot niks meer en zag in SJC z’n nieuwe thuis. Dat gold ook voor Jeroen Dedel die na een goed seizoen bij sv Hillegom toe was aan een stap hoger. Spits Tom Duindam kwam van het tweede van Noordwijk. Had in de eerste maanden wat aanpassingsproblemen, maar toen de dop van de fles was, kwamen de goals vanzelf.

,,Een typische ‘Dandy-bananenbal’ noemde m’n teamgenoten het al.”

En toch, hoe trots de Noordwijkers ook zijn als ze naar teletekstpagina 896 kijken, er bekruipt ze de laatste weken het gevoel dat het toch nog wel beter kan. ,,Van te voren had ik je inderdaad voor gek verklaard”, lacht aanvaller Dandy Steenvoorden. ,,Maar ik ook had niet verwacht dat we ergens onderaan zouden gaan bungelen, absoluut niet. Vorig jaar heeft al bewezen dat we goed mee konden draaien.”

,,Alleen de laatste weken draait het niet zo soepel allemaal meer. We beginnen toch ook wat last te krijgen van wat blessures.” In de laatste wedstrijd voor de winterstop, die met 2-2 gelijk werd gespeeld in Huissen tegen RKHVV miste SJC sowieso Broekhuizen, Dedel, Marvin Sloos, Jordy Groot en David Verweij. En zelf bij een koploper in de Hoofdklasse is dat merkbaar.

Timo Ruigrok probeert zich van z’n directe tegenstander te ontdoen

SJC begon nog goed in het Gelderse dorp. Via een goal van Steenvoorden kwam de ploeg binnen tien minuten op 0-1. ,,Een typische ‘Dandy-bananenbal’ noemde m’n teamgenoten het al. Ik trok van links naar binnen en krulde ‘m via de lat in de kruising.”

,,De groep oogde lekker scherp aan het begin. We hadden onszelf daarvoor veel meer moeten belonen. Waarom we dan niet winnen? Daar heb ik geen verklaring voor. RKHVV moet knokken voor elk punt. Mike Verhoek maakte nog wel de 1-2 voor rust nadat zij op gelijke hoogte waren gekomen. Maar in de tweede helft was het niet goed meer van onze kant en maakten zij de 2-2.”

,,We hadden in Huissen in de eerste helft gewoon uit moeten lopen. Dan hadden we heel anders met elkaar zitten praten.”

Er lijkt dus wat de klad in te zijn gekomen bij de Noordwijkers. Geluk bij een ongeluk is dat de nummer twee, Achilles 1894, ook gelijk speelde (2-2 bij Silvolde). Daardoor blijft het gat tussen de twee ploegen één punt in het voordeel van SJC en hebben de Noordwijkers nog een wedstrijd minder gespeeld.

,,De resultaten bevestigen het wel een beetje dat het minder gaat. Van de laatste vijf duels hebben we er maar één gewonnen en drie gelijk gespeeld. Maar op blessures wil ik het niet afschuiven, ook al werkt het niet in ons voordeel. Onze trainer, Sjaak Polak, heeft altijd gezegd dat we het met meer dan elf spelers doen. En dat is ook zo. We hadden in Huissen in de eerste helft gewoon uit moeten lopen. Dan hadden we heel anders met elkaar zitten praten.”

RKHVV – SJC 2-2 (1-2) 7. Steenvoorden 0-1, 28. Rekmans 1-1, 34. Verhoek 1-2, 55. Rekmans 2-2

SJC: Schelvis, Veenvliet (80. Den Elzen), Van Duyn, Verhoek, Al Tamimy, Van Heijningen (68. Brinkman), Ruigrok, Van Dijk (60. Broekhof), Van der Zalm, Duindam, Steenvoorden
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)