Ter Leede verloor vandaag de uitwedstrijd bij RVVH. De Ridderkerkers zegevierden met 1-0 door een treffer van Wilco Oudenaarden tien minuten voor tijd. ,,Het kon twee kanten op”, stelde coach Henk Wisman. ,,De gelukkigste heeft gewonnen.”

Wisman was ondanks de nederlaag redelijk tevreden met wat zijn ploeg op de mat legde in Ridderkerk. ,,In fases was het best goed. De eerste helft hadden we de controle en gaven we weinig weg. Helaas creëerden we zelf ook niet veel. Het was in zijn geheel overigens een wedstrijd met weinig kansen. In de eerste 25 minuten na rust hebben we uitstekend gevoetbald.”

Ter Leede had eigenlijk op voorsprong moeten komen. Een grote kans voor Vincent Ammerlaan en de rebound voor Tom van der Vlugt (zie foto) bleek echter niet aan de Sassenheimers besteed. Even later was RVVH wel doeltreffend, via Oudenaarden. ,,Daarna gingen we achterin 1 op 1 spelen en opportunistisch voetballen, maar het zat er niet meer in”, verzuchtte Wisman.

Nacompetitie

Cijfermatig is Ter Leede niet al te best uit de winterstop gekomen. Vorige week werd 2015 afgetrapt met een remise tegen hekkensluiter FC ‘s-Gravenzande (2-2). De ambitie om de nacompetitie te halen heeft daardoor een knauw gekregen.

,,Het doel is om zo hoog mogelijk te eindigen”, vertelt Wisman. ,,Achter Katwijk dan, want die zijn onbereikbaar. Voor het seizoen was een plaats in het linkerrijtje het doel. Dat hebben we in de loop van het seizoen bijgesteld naar het veroveren van een periode. Daarin haken we voorlopig af. Erg zonde.”