Henk Wisman sprak na afloop van Rijnsburgse Boys – HHC Hardenberg (2-1) over een gelijkwaardig duel waarin slordigheden ervoor zorgden dat het een vechtwedstrijd werd. Naarmate zijn ploeg nauwkeuriger werd, viel de wedstrijd de kant van de ‘Uien’ op en staan ze nu voor de volgende topwedstrijd, Katwijk uit.

In het begin liep het niet gesmeerd volgens de oefenmeester van Rijnsburgse Boys: “In de eerste helft waren wij slordig aan de bal waardoor je veel moet knokken en repareren om het verdedigend op orde te krijgen.” In die fase kreeg HHC een aantal kansen en pakten de bezoekers na balverlies op het middenveld ook de voorsprong: 0-1. Dankzij een benutte strafschop van Furhgill Zeldenrust kwam Rijnsburgse Boys terug in de wedstrijd en kon de achterstand uiteindelijk weggepoetst worden.

“Naarmate de wedstrijd vorderde werden wij nauwkeuriger en konden we beter voetballen aan de bal”, geeft Wisman aan. Rijnsburgse Boys kreeg hierdoor meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde in de 2-1 via Delano Asante kort na rust. “Daarna vergeten we misschien eerder de 3-1 te maken waardoor we continu enorm veel strijd moesten leveren en het een vechtwedstrijd werd”, stelt Wisman.

Nu de heuse ‘zes-punten-wedstrijd’ gewonnen is, kunnen de geelzwarten voorruit kijken naar de topwedstrijd tegen Katwijk van aanstaande zaterdag. “Katwijk is de ploeg in vorm, het vertrouwen zal bij hen groot zijn nu ze een goede serie hebben neergezet. Het is voor ons weer een leuke krachtmeting”, aldus Wisman.

Of Wisman na de overwinning op HHC al durft te dromen van een kampioenschap? “Nee daar is het te vroeg voor, dan moeten we verder zijn. Als ploeg maar vooral in het seizoen qua aantal wedstrijden. Er zijn nog acht wedstrijden te gaan, dat is veel. Het ziet er allemaal mooi uit, maar de weg is nog lang en de bloemen krijg je pas aan het eind van die weg.”

Wat Wisman na die eventuele bloemen gaat doen, is nog onduidelijk. In november werd duidelijk dat hij over een aantal maanden stopt als trainer van Rijnsburgse Boys. Heeft hij al een nieuwe club gevonden? “Op dit moment speelt er niets en hoop ik alleen op iets heel leuks. Als dat er komt dan doe ik het, maar anders ook niet.” Wat dat leuks is blijft een vraag maar Wisman geeft aan ‘zich eerlijk gezegd niet druk te maken’ over zijn toekomst, ondanks dat veel posities voor volgend voetbaljaar al ingevuld zijn.

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook: Gielisse nog altijd een zekerheidje op het formulier: ‘Altijd fijn als er voor jou wordt gekozen’

POPULAIRE BERICHTEN