,,Nee, anders had ik niet meer bij Ter Leede gewerkt.” Coach Henk Wisman antwoordde resoluut op de vraag of hij er niet moedeloos van wordt om komend seizoen weer helemaal opnieuw te beginnen met een grotendeels getransformeerde selectie. Vaste, ervaren krachten als Constantin, Kappenberg en Ammerlaan vertrekken. ,,Het ziet er naar uit dat het nóg jonger wordt.”

,,Het is het lot van een opleidingsclub, hoe je het ook wilt noemen, als je niet in staat bent gearriveerde vedettes te halen”, vertelt Wisman. ,,Hoewel we natuurlijk heel blij zijn met spelers als Zandbergen en Kraaijvanger. Dat zijn jongens die een belangrijke rol kunnen gaan spelen.”

Amateurvoetballers hebben tot 15 juni de mogelijkheid om over te schrijven naar andere clubs. Bij Ter Leede zal niet veel meer gebeuren, kondigden bestuursleden voetbaltechnische zaken, Jeroen Desar en Niek Bloemendaal, zaterdag aan. De selectie is zo goed als zeker rond. Ter Leede zoekt alleen nog naar twee spelers voor het tweede elftal. In dat geval bestaat de selectie uit het gewenste aantal van zo’n 37 spelers, net als dit seizoen overigens.

Zure nasmaak
De hoofdmacht van Ter Leede speelt volgend seizoen opnieuw in de Hoofdklasse. De club verloor zaterdag de finale van de nacompetitie van ODIN en greep eerder al mis in de competitie. Op doelsaldo pakte Spijkenisse de titel. Iets waar Wisman nog altijd een zure nasmaak van heeft.

,,Ik zoek niet naar excuses, want dit zijn dingen die vooraf bekend waren. Maar in de hogere regionen van het amateurvoetbal geeft voor het eerst in de historie doelsaldo de doorslag. Maar in de lagere regionen weer niet en worden er nog beslissingswedstrijden gespeeld bij gelijke stand. Dat is natuurlijk zo inconsequent als de pest.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 1-1Kagia
Van Nispen (zat.) 0-2Soccer Boys
Valken'68 5-4RCL
VVSB (zat.) 3-4 FC VVC
FC Boshuizen 1-6Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Foreholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)