Het seizoen verliep vooralsnog crescendo voor Ter Leede, maar op bezoek bij Spakenburg liepen de Sassenheimers tegen de eerste domper aan. Op de Westmaat werd in het kader van de tweede ronde van de KNVB-Beker met 3-0 verloren. ,,De nederlaag is terecht, maar ik vind de uitslag wel iets vertekend”, stelde coach Henk Wisman.

Eerder vandaag zei doelman Bogdan Constantin in een voorbeschouwing op deze site dat hij vertrouwen had in een goed resultaat. Die houding spreidde Ter Leede aanvankelijk ook tentoon bij de topklasser. ,,Ons begin was redelijk goed”, vertelt Wisman. ,,We lieten in balbezit de eerste helft vrij aardige dingen zien. Door een fout in de opbouw kwamen we echter met 1-0 achter en liepen we achter de feiten aan.”

,,Dat is voor mij toch het verschil tussen een top- en hoofdklasser”, vervolgde Wisman. ,,Fouten worden direct afgestraft. Zelf waren wij daartoe niet in staat.”

In de tweede helft probeerde Ter Leede de opgelopen schade te repareren. ,,We zetten meer druk naar voren en namen meer risico. We creëerden ook wat mogelijkheden via Kurbegovic en Bok, maar die gingen er niet in. Vervolgens kwamen zij via een afstandsschot van 25 meter op 2-0. Daarna probeerden wij door 1 op 1 te gaan spelen de stand nog te redden of een eretreffer te maken.” Het mocht echter niet baten. In blessuretijd liep Spakenburg uit naar 3-0 via Nick Tol. De andere goals kwamen van Maurice van der Wilt en Sargon Gouriye.

Voor Ter Leede kwam een fraaie reeks ten einde. De Sassenheimers hadden in de eerste ronde Longa ’30 met 7-3 verslagen en begonnen vervolgens de competitie met drie overwinningen.

Spakenburg – Ter Leede 3-0 (1-0). 24. Van der Wilt 1-0, 71. Gouriye 2-0, 90+1. Tol 3-0

Ter Leede: Constantin, Van der Lans (46. Kappenberg), Arroyo, Kewal, Bayram, Verplancke, Ait El Houssi, Ammerlaan (76. Van Stijn), Bok, Van der Kooye (64. Dam), Kurbegovic

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude