Ter Leede leed volgens trainer Henk Wisman een kansloze nederlaag bij ASWH. Het werd in Hendrik-Ido-Ambacht 3-0 voor de thuisploeg. ,,We kwamen al na twee minuten met 1-0 achter en liepen meteen achter de feiten aan”, vertelt Wisman. ,,We waren daarna niet bij machte terug te komen. Dit is een terechte nederlaag.”

,,We kregen na de 1-0 nog kansen via Steemers en Sebrechts, maar over de gehele linie hebben we te weinig gecreëerd”, vertelt Wisman. ,,Ook zijn we niet goed genoeg met de omstandigheden omgegaan.”

Wisman wilde zijn fors gevulde ziekenboeg niet als excuus aanvoeren. Naast de geblesseerden Mike Boelee en Randy Onuaha en de geschorste Tom van der Vlugt miste Ter Leede ook aanjager Vincent Ammerlaan. De aanvallende middenvelder raakte donderdag geblesseerd op de training.

Te weinig power

,,Maar daar wil ik dit verlies niet aan ophangen”, vertelt Wisman. ,,ASWH heeft gewoon een heel goede ploeg, met veel kwaliteit. Dat hebben we in de thuiswedstrijd ook ondervonden. Als er bij ons een aantal jongens wegvallen, dan hebben zij over het geheel toch meer in huis. Ik vond dat wij vandaag op verschillende posities te weinig power hadden.”

Wat dat betreft maakte het bezoek aan ASWH het een en ander duidelijk. In de breedte komt Ter Leede tekort. ,,Als iedereen fit is valt het mee. Maar na de winterstop krijg je altijd met meer blessures en schorsingen te maken. Wat dat betreft is gebleken dat we in de breedte niet sterk genoeg zijn.”

Het duel was de derde in de derde periode. Met drie punten uit evenzovele duels is Ter Leede niet goed van start gegaan. ,,Een nederlaag is nooit lekker en komt nooit goed uit”, aldus Wisman. ,,Er zijn nog veel wedstrijden te spelen. We gaan ons best doen en dan zien we aan het einde wel waar het schip is gestrand.”

ASWH – Ter Leede 3-0 (2-0). 2. Van AxelDongen 1-0, 26. Van de Werp 2-0, 60. Van den Bosch 3-0.

Ter Leede: Constantin, Van der Plas, Kappenberg (73. Vooijs), Kewall, Robertson, Van Wijk, Ait el Houssi, Sebrechts, Hielkema (46. De Ridder), Dam, Steemers (81. Van Egmond)

Foto: Hans Schalk

POPULAIRE BERICHTEN