Het leek er even op dat Ter Leede in de uitwedstrijd tegen de nummer laatst, Xerxes DZB, punten ging verspelen. Maar net zoals vorige week ontsnapten de Sassenheimers aan een gelijkspel. Ditmaal was het Jim Gillissen die in de 89ste minuut de 1-2 binnenschoot. „In die zin was het wel een gestolen overwinning, maar  uiteindelijk wel dikverdiend’’, vond de matchwinner.

In de wedstrijd tegen Achilles Veen voetbalde de ploeg van Henk Wisman al een mindere wedstrijd. In het duel met Xerxes DZB werd het veldspel er helaas niet beter op, vond Gillissen.

„Het was echt nog slechter dan vorige week. We zitten qua veldspel nou even in een mindere fase, maar tegelijkertijd winnen we dit soort potjes wel. Dat geeft vertrouwen, want dan kan het voetbal alleen nog maar beter worden. Het toont aan dat de spirit in onze groep uitstekend is en dat we over mentale weerbaarheid beschikken.’’

,,Het gekke was dat ik zaterdagochtend naar de club reed en toevallig nadacht over de vacature die er was ontstaan bij die club.”

Nadat Ian van Otterlo vlak voor rust de 1-0 maakte, kwam de thuisploeg tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. Zoals gezegd werd Gillissen de gevierde man na afloop van de wedstrijd, want hij schoot de Sassenheimers naar de overwinning. Aan de kansen lag het niet in Rotterdam, want Ter Leede kreeg genoeg mogelijkheden om de wedstrijd al lang en breed te beslissen.

Lastig gemaakt
„Michael (Bekkers, red.) heeft één redding moeten verrichten, maar wij kwamen veelvuldig voor het doel van Xerxes. In de rust hebben we aangestipt dat we met zijn allen wat feller moesten zijn, maar dit kwam er niet helemaal uit. Het was natuurlijk ook lastig voetballen met de wind, maar het scoreverloop zat ons ook niet mee. We konden in de eerste helft al met 3-0 voor komen. Als we wat zuiniger met de kansen waren omgegaan, hadden we het onszelf niet zo lastig gemaakt.’’

Uiteindelijk boekte Ter Leede een belangrijke overwinning en zag het de ploegen onder zich punten verspelen. Maar het nieuws van de dag was het onaangekondigde vertrek van Wisman naar Rijnsburgse Boys. De spelers van de Sassenheimers zagen het niet aankomen.

„Hij vertelde in de bus dat hij het spijtig vond dat wij het via de media moesten horen.”

„Het was voor ons allemaal wel een grote verrassing. Het gekke was dat ik zaterdagochtend naar de club reed en toevallig nadacht over de vacature die er was ontstaan bij die club. Zoveel trainers waren er niet meer beschikbaar, dus ik dacht meteen dat Henk een goede optie was. Dat bleek na afloop van de wedstrijd wel…’’

„Hij vertelde in de bus dat hij het spijtig vond dat wij het via de media moesten horen, want het was eigenlijk de bedoeling dat wij het als spelers eerder zouden horen en het ergens volgende week naar buiten werd gebracht.’’