Alle zaterdagclubs uit de Bollenstreek werkten deze zaterdag een oefenduel af. Dat leidde tot wisselende successen. Enkele bollenstreekclubs oefenden tegen elkaar.

Katwijk – ADO ’20 4-1 (2-0)
Katwijk speelde vandaag in IJmuiden op het Zilveren Trawler Toernooi. De kampioen van de zaterdag Hoofdklasse liet zien waarom het toe is aan een stapje hoger. Er werd eenvoudig gewonnen van zondag Topklasse degradant ADO’20. Donny van Ooijen maakte de 1-0. Mengerink verdubbelde de score voor rust. Jongeneelen scoorde de 3-0, waarna ADO’20 een minuut later iets terug deed in de vorm van de 3-1. Mengerink zette uiteindelijk met de 4-1 de eindstand op het scorebord. Hij maakte die goal van de penaltystip.

Katwijk – Urk 1-0 (0-0)
Na de overwinning op ADO’20 kon Katwijk weer aan de bak. Voor deze wedstrijd stuurde trainer Schreuder elf andere spelers het veld op. Een van de nieuwkomers bij Katwijk, Olsthoorn, was de enige doelpuntenmaker van de wedstrijd. Met de dubbele overwinning pakte Katwijk de winst in het Zilveren Trawler Toernooi. Katwijk oefent dinsdag tegen VV Noordwijk.

FC Lisse – AFC 1-2 (0-2)
FC Lisse kreeg thuis klop van AFC. De Amsterdammers stonden met 0-2 voor bij rust. De gastheren verloren vorige week ook van Noordwijk, maar klopte in hun eerste oefenduel de profs van Telstar. De Lissenaren kwamen in de tweede helft terug dankzij een goal van Roger van Boxel. De verdediger kwam deze zomer over van Sparta. In de slotfase raakte Vermeulen nog de kruising.

Noordwijk – Rijnsburgse Boys 2-0 (1-0)
Noordwijk deed thuis goede zaken tegen Topklasser Rijnsburgse Boys. Die maakte op hun beurt een matige indruk op de Duinwetering. De Noordwijkers kwamen op 1-0 door een goal van Borsboom. Van Duijn maakte vanaf de penaltystip de 2-0. Noordwijk oefent dinsdag op de Krom tegen VV Katwijk. Rijnsburgse Boys speelt dinsdag een oefenduel op de Middelmors tegen Koninklijke HFC.

Ter Leede – EDO 3-2 (1-2)
Ter Leede heeft een oefenzege geboekt tegen EDO. Het elftal van Henk Wisman won met 3-2 tegen de Haarlemmers. Voor Ter Leede scoorden Verplancke, Ait El Houssi en Bok. Het is de derde winst in even zoveel oefenduels voor de Sassenheimers. EDO degradeerde op haar beurt vorig jaar uit de Topklasse en verloor eerder dit jaar in de finale van de Haarlems Dagblad Cup tegen Hillegom.

FC Rijnvogels – Valken ’68 4-0 (2-0)
FC Rijnvogels heeft thuis uitgehaald tegen ‘buurman’ Valken ’68. Beijersbergen opende de score uit een penalty. Rob Zandbergen maakte de 2-0. In de tweede helft had Rijnvogels al twee keer de paal geraakt voordat het via een afstandsschot van Martin Onderwater op 3-0 kwam. Jaco van der Bent zette de eindstand op het scorebord. Er kwam wel slecht nieuws uit het spelersfront van de Katwijkers. Martijn Tjon-A-Njoek is op de training geblesseerd geraakt. Op het eerste gezicht ziet het er ernstig uit. Volgens trainer Hein van Heek is er maandag meer duidelijkheid over de blessure. Valken verloor vorige week ook al ruim van UVS en zal ook niet met veel plezier aan deze zaterdag terug denken.

DVS’33 – Quick Boys 2-1 (0-0)
Quick Boys kwam in actie tegen DVS’33 uit Ermelo en verloor de wedstrijd van de zaterdagtopklasser. Ahrens scoorde in de 93e minuut namens de club uit Ermelo de winnende goal. Gillissen had Quick Boys eerder in de wedstrijd op gelijke hoogte gebracht. Cohen miste in deze wedstrijd nog een penalty voor de ‘blauw-witten’. De Katwijkers speelden in Veenendaal om het Vallei en Rijn toernooi. Volgende week is de open dag van Quick Boys. Ze oefenen dan tegen HSC’21 uit Haaksbergen.

SJC – ASV Dronten 1-1 (1-1)
Zondag Eerste Klasser SJC kwam zaterdag ook in actie. De ploeg van Kees Zethof speelde tegen Dronten. De wedstrijd eindigde in 1-1. Dandy Steenvoorden scoorde namens de Noordwijkers. SJC verloor eerder deze voorbereiding van RKAVV. ASV Dronten (Flevoland) speelt ook in de Eerste Klasse en heeft een trainingskamp belegd in Noordwijk. Zij zagen in SJC een ideale tegenstander om tegen te oefenen.