Een kleine twee weken is het WK nu aan de gang. In onze WK-special pikken we er dagelijks een wedstrijd uit en analyseren we die met een trainer, speler, bestuurder of analist uit de regio. Vandaag geeft Dennis Meiland, middenvelder van Van Nispen, zijn mening over Oranje en de kraker Uruguay – Italië. 

Dennis, allereerst terug naar gisteravond. Wat vond jij van de 2-0 zege van Nederland op Chili?

,,Het was een slechte eerste helft. Maar de spelers zijn fit en dat is toch wel de verdienste van Van Gaal. Oranje heeft nog geen goede eerste helft gespeeld, maar in de tweede helft pakten ze steeds de tegenstanders. Knap ook van Van Gaal dat hij van zijn huisstijl is afgestapt en nu dit systeem (5-3-2) hanteert. Het is misschien niet des-Nederlands, maar het resultaat staat voorop. Ik vind het genieten. Mijn WK is nu al geslaagd. Ik had verwacht dat we na de groepsfase naar huis konden. Nu spelen we tegen Mexico. Die hebben een aantal goede voetballers, vooral die Vasquez vind ik erg goed, maar zijn zeker te pakken.”

Snap je de kritiek op de verdedigende speelstijl van Oranje wel?

,,Natuurlijk, het is geen reclame voor het Nederlandse voetbal. Zoals ze in het verleden wél hebben gedaan. Ik snap de kritiek dus. Maar ik vind het mooi voor Van Gaal, als je ziet wat voor ‘sjit’ hij allemaal over zich heen heeft gekregen. Zoals bij VI Oranje. Uiteindelijk draait het om het resultaat. Dat spreekt in zijn voordeel.”

Dan naar vanavond. Wat verwacht jij van de kraker Italië – Uruguay?

,,Ik reken op een zege van Uruguay, vooral ook door Suarez. Italië is normaliter verdedigend sterk, maar ik ben er niet kapot van. Aan de hand van Suarez zal Uruguay met 2-0 gaan winnen.

Wie is voor jou tot dusver de beste speler van het toernooi?

,,Arjen Robben, Honderd procent. Wat een fenomeen. Als je ziet hoe fit die man is op zijn 29e, dan vind ik dat enorm knap. Wat Gary Lineker al zei: Robben is absolute wereldklasse. Ik vind het ook knap hoe Neymar op zijn 22e presteert, onder de druk en al die contracten die hij voor het WK nog heeft binnengesleept.”

,,Ik ben ook wel onder de indruk van Memphis Depay. Bij PSV was ik nooit echt kapot van hem, maar hij is twee keer heel goed ingevallen. Dat wordt een grote speler.”

POPULAIRE BERICHTEN