Florian Wolf wordt assistent-trainer bij betaald voetbalorganisatie Almere City FC. Hij neemt daarnaast ook Jong Almere City onder z’n hoede. De trainer, die dit seizoen nieuw is bij SJC, gaat zijn werk in Almere combineren met het hoofdtrainerschap in Noordwijk. Hij heeft voor één seizoen getekend bij de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie.

Voor de 32-jarige trainer gaat daarmee een droom in vervulling. De inwoner van Assendelft kan nu fulltime aan de slag in het voetbal. Momenteel is hij nog docent. ,,Eigenlijk komt er nu zelfs meer tijd vrij om met SJC bezig te zijn”, legt Wolf uit. ,,Als ik bij Almere City aan de slag ga, ben ik meestal rond drie uur, half vier in de middag klaar. Daarna kan ik rustig naar Noordwijk rijden om me voor te bereiden op SJC.”

Derde Divisie
Z’n weekenden zullen wel vol zitten. Op vrijdag zit hij naast Robert Molenaar op de bank bij het eerste elftal van Almere City FC. Op de zaterdag komt hij met het beloftenteam uit in de Derde Divisie en op zondag zit hij als eindverantwoordelijke op de bank bij SJC. ,,Jullie zullen me dus nog ook op de zaterdag nog af en toe gaan tegenkomen als we spelen tegen FC Lisse, Ter Leede of VVSB.”

Z’n nieuwe werkgever in Noordwijk reageerde volgens Wolf heel meewerkend. ,,Het is nu zo’n twee weken aan de gang en ik heb geen negatief geluid gehoord. Ik heb overigens ook niet zelf gesolliciteerd, hè? Ik ben benaderd. Dat is in de afgelopen jaren wel vaker gebeurd, maar altijd als trainer in de jeugdopleiding. Daar lag en ligt alleen mijn ambitie niet. Ik wilde minimaal assistent-trainer worden of hoofdtrainer van een beloftenelftal. Dat is nu gelukt.”

Combinatie
Voor Wolf is het wel zo prettig dat hij de twee banen, die hij al tijden ambieerde, nu met elkaar kan combineren en niet dat z’n nieuwe trainerschap bij SJC andere doelen in de weg staat. ,,Ik wil geen trainer zijn die snel weggaat. Ik heb bij SJC getekend met de gedachten om daar sowieso twee, drie jaar te blijven om zo met elkaar iets moois neer te zetten. Dat is nu ook gewoon nog steeds het plan.”

,,Alleen in de beginweken zal het een beetje puzzelen worden. Ik heb als docent nog een opzegtermijn waar ik me aan ga houden. Ik werk inmiddels tien jaar op die school en ze zijn gelukkig wel ontzettend meedenkend. Alleen zal ik de laatste oefenwedstrijd van SJC op zaterdag 24 augustus missen tegen FC Rijnvogels, omdat ik dan met Jong Almere City speel tegen ONS Sneek. Verder valt het prima met elkaar te combineren.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Ter Leede schuift Kees de Lange naar voren als beoogd voorzitter’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Zat. 12 okt.
Noordwijk 1-3Excelsior Maassluis
FC Lisse 4-1ONS Sneek
DOVO 1-1Ter Leede
FC Rijnvogels 2-1Capelle
Kagia 1-3Valken'68
UVS 2-0Van Nispen (zat.)
Alphia 1-3VVSB (zat.)
Warmunda 3-2Bernardus
Koninklijke HFC 1-0Quick Boys
HHC Hardenberg 3-3Rijnsburgse Boys
TEC 1-0Katwijk
VVSB 2-2VVOG
Zon. 13 okt.
SJC 3-0Leonidas
Altior 1-2Hillegom
DOSR 1-2Foreholte
Wilhelmus 2-3Teylingen
Van Nispen (zon.) 0-0WVC