Florian Wolf wordt de nieuwe trainer van SJC. De pas 32-jarige hoofdtrainer gaf deze week zijn ‘ja-woord’ aan de Noordwijkers en stelde dit weekend zijn eigen verenging Legmeervogels op de hoogte. ,,Dat was heel gek. Vanwege de afgelasting moest alles over de telefoon. Deze rare manier van het nieuws op Whatsapp gooien heb ik gelukkig nog niet vaker meegemaakt.”

Hij had het graag anders gezegd. De sneeuwval van zaterdagnacht veranderde de situatie, maar niet het nieuws. De jonge trainer sprong bij de beleidsbepalers van SJC in het oog en zag uiteindelijk zijn gesprekken op de Lageweg een positief einde krijgen. De perfecte stap voor Wolf zelf in zijn nu toch al vrij rijke carrière.

Katwijk
De jonge trainer begon al op zijn zeventiende met het trainersvak nadat twee ernstige blessures zijn voetballoopbaan een abrupt einde gaven. ,,Ik voetbalde toen bij HFC Haarlem. Ik doe dit dus nu al een jaar of vijftien. In die tijd heb ik twee jaar bij Katwijk rondgelopen, onder andere als assistent van Cees Bruinink en als trainer van het tweede, waarmee we in de reserve Hoofdklasse zaten.” Verder was hij trainer van de A1 van FC Volendam, Sparta Rotterdam en AZ.

Via FC Uitgeest en Legmeervogels lijkt SJC nu zijn logische volgende stap. ,,Bij de technische commissie van Legmeervogels heb ik aangegeven deze stap omhoog graag te maken. Zij begrepen het. Er is echt een niveauverschil merkbaar tussen de beide clubs en daarnaast vind ik het werken in de Bollenstreek ook een mooi vooruitzicht. Bij Katwijk heb ik gemerkt hoe de mensen in die streek het voetbal beleven. Dat is mooi.”
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 16 apr.
Districtsbeker
FC 's-Gravenzande4-0Ter Leede 2
Za. 20 apr.
Barendrecht14.30Katwijk
FC Lisse14.30Achilles '29
SJC14.30Eemdijk
DFS Opheusden14.30Ter Leede
TAVV14.30Valken '68
CVC Reeuwijk14.30Van Nispen (zat.)
DWO14.30VVSB (zat.)
Quick Boys15.00Noordwijk
Rijnsburgse Boys15.30De Treffers
Jong Sparta15.30VVSB
Overbos15.30Kagia
TAC '9017.00Foreholte
Jong FC Den Bosch18.00FC Rijnvogels
Ma. 22 apr.
Hillegom14.00sv Hoofddorp
ESTO14.00Teylingen
Warmunda14.00Madestein