Florian Wolf wordt de nieuwe trainer van SJC. De pas 32-jarige hoofdtrainer gaf deze week zijn ‘ja-woord’ aan de Noordwijkers en stelde dit weekend zijn eigen verenging Legmeervogels op de hoogte. ,,Dat was heel gek. Vanwege de afgelasting moest alles over de telefoon. Deze rare manier van het nieuws op Whatsapp gooien heb ik gelukkig nog niet vaker meegemaakt.”

Hij had het graag anders gezegd. De sneeuwval van zaterdagnacht veranderde de situatie, maar niet het nieuws. De jonge trainer sprong bij de beleidsbepalers van SJC in het oog en zag uiteindelijk zijn gesprekken op de Lageweg een positief einde krijgen. De perfecte stap voor Wolf zelf in zijn nu toch al vrij rijke carrière.

Katwijk
De jonge trainer begon al op zijn zeventiende met het trainersvak nadat twee ernstige blessures zijn voetballoopbaan een abrupt einde gaven. ,,Ik voetbalde toen bij HFC Haarlem. Ik doe dit dus nu al een jaar of vijftien. In die tijd heb ik twee jaar bij Katwijk rondgelopen, onder andere als assistent van Cees Bruinink en als trainer van het tweede, waarmee we in de reserve Hoofdklasse zaten.” Verder was hij trainer van de A1 van FC Volendam, Sparta Rotterdam en AZ.

Via FC Uitgeest en Legmeervogels lijkt SJC nu zijn logische volgende stap. ,,Bij de technische commissie van Legmeervogels heb ik aangegeven deze stap omhoog graag te maken. Zij begrepen het. Er is echt een niveauverschil merkbaar tussen de beide clubs en daarnaast vind ik het werken in de Bollenstreek ook een mooi vooruitzicht. Bij Katwijk heb ik gemerkt hoe de mensen in die streek het voetbal beleven. Dat is mooi.”
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 26 jan.
Ajax (ama.)14.30Noordwijk
DVS'3314.30Quick Boys
ODIN'5914.30FC Lisse
Jong FC Den Bosch14.30Ter Leede
FC Rijnvogels14.30Spijkenisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC (zat.)
Katwijk15.30De Treffers
Rijnsburgse Boys15.30Jong Almere City FC
Jong Vitesse15.30VVSB
SJC18.00Harkemase Boys
Zo. 27 jan.
Hillegom14.00DSOV
Foreholte14.00Teylingen
RKDES14.00Van Nispen (zon.)
ASC14.00Warmunda