Wouter Vlasveld stopt volgend seizoen met voetballen. De linksback, bezig aan zijn tiende jaar in de selectie van de Voorhoutse club, wordt deze zomer vader en ziet het niet zitten om zijn drukke baan als advocaat dan nog te combineren met voetballen in het eerste elftal. ,,Ik heb het onwijs naar mijn zin. Het trainen is leuk en ik ga ook niet met tegenzin naar de wedstrijden. Maar dit is de juiste beslissing.”

,,Het is een beetje een combinatie van alles”, zegt Vlasveld haast verontschuldigend kort na de thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen BMT. ,,Werk wordt steeds drukker. Het is op zich nog wel te doen, maar soms wordt het wat te veel. En dan met een kleine erbij, het schijnt dat je leven dan wel op zijn kop staat.”

Helemaal stoppen met voetballen doet de 28-jarige advocaat niet. ,,Daarvoor vind ik het spelletje veel te leuk. Ik ga gewoon een niveautje lager spelen. Ik weet nog niet in welk elftal.” De kans is groot dat hij daar dan voormalig teamgenoten tegenkomt. ,,Ik ben een van de oudere spelers in de selectie. De anderen zijn al gestopt dus ik kom wel in een competitief elftal. Het wordt iets nieuws en ben wel benieuwd hoe het gaat. Het is niet meteen een bierelftal.”

Hoogtepunt
Gevraagd naar zijn mooiste herinnering in tien jaar Foreholte hoeft het kind van de club niet lang na te denken. ,,Het kampioenschap was zeker het mooist.” Na even nagedacht te hebben, vervolgt hij: ,,Het jaar daarop zijn we erin gebleven in de nacompetitie. Dat is een heel ander soort ontlading. Zo’n kampioenschap groei je naar toe en dan weet je dat het op een gegeven moment dat het gaat komen. In de nacompetitie waren het twee wedstrijden tegen DOSR. Dan moet het gebeuren en dan gebeurt het ook. Dat was ook een hele grote ontlading en wel gelijkwaardig met die van het kampioenschap.”

Gevraagd of hij misschien nog terug komt op zijn beslissing is Vlasveld duidelijk. ,,Ik denk wel dat het een blijvende situatie is. Dat er nu een kind erbij komt, helpt ook wel. Het is niet dat ik het niet naar mijn zin heb. Het is en blijft een leuke club met leuke mensen. Maar dit is de juiste beslissing.”

Foto: Jeanette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)