Valken ’68-goalie Erwin van der Nagel wond er na afloop van het met 3-1 verloren duel bij WVHEDW geen doekjes om. ,,Het zit ons in deze fase gewoon niet mee. Vorige week verliezen we door een buitenspeldoelpunt, terwijl we vandaag duidelijk de betere zijn, maar toch verliezen. Het is zaak dat we de ommekeer snel teweeg brengen. Gaat het lopen dan is het vertrouwen snel genoeg terug. Voor de meeste tegenstanders doen we echt niet onder.”

Waarna de doelman de hand direct in eigen boezem stak. De sluitpost was niet vergeten dat zijn ploeg veel te slap aan het duel was begonnen. Dat leek goed af te lopen, maar toch viel de openingsgoal nog binnen het kwartier. “Een doelpunt dat die jongen overigens nooit meer maakt. Na de bal met de borst te hebben gecontroleerd joeg hij ‘m met een volley in de winkelhaak. Dan kun je meteen aan de bak.”

Valken ’68 creëerde daarna tegen het kick- en rush voetbal van de thuisploeg de nodige mogelijkheden. De twee beste waren echter niet besteed aan Rens van Klaveren en Sven Boonstoppel, zodat de ploeg van Gerard de Geus haar hoop diende te vestigen op de tweede helft. ,,Tijdens de rust hadden we er alle vertrouwen in dat het nog goed zou komen”, aldus Van der Nagel. ”Met Ronald Kuyt als invaller in de spits kwamen we al snel op gelijke hoogte en toen hadden we helemaal het gevoel dat we de drie punten eruit gingen slepen. Op de een of andere manier wisten we echter niet op voorsprong te komen en dat deed ons uiteindelijk de das om.”

De thuisploeg loerde in de tweede helft geduldig op een snelle uitval en zag die strijdwijze in de slotfase beloond met een hernieuwde voorsprong. Met nog ruim tien minuten op de klok was het vervolgens alles of niets voor de Valkenburgers die massaal de aanval zochten. ”Nee, aan onze inzet lag het niet vandaag. We hebben tot de laatste seconde gevochten voor een beter resultaat. Dat we er dan vlak voor tijd opnieuw uit gecounterd worden is nu eenmaal een bijbehorend risico van de gekozen strijdwijze. Het voelt wel rot aan om zo te verliezen. Zeker tegen een, op papier, mindere tegenstander. Dat mag gewoon niet gebeuren. We zijn nog altijd zoekende en dat moeten we zo snel mogelijk achter ons laten om op de ranglijst te stijgen. We leven nu onder onze stand.”

WVHEDW – Valken ’68 3-1 (1-0)
9. Reurts 1-0, 49. Kuyt 1-1, 78. Smaal 2-1, 88. Reurts 3-1

Valken ’68: van der Nagel, van Duijn, A. Haasnoot, van der Plas, J. Haasnoot, de Ridder, van Rijn (70. Schaap), de Mooij, Boonstoppel, Paap (46. Kuyt), van Klaveren.