Het voetballen heeft hij vanwege zijn zware knieblessure per direct aan de kant moeten zetten, maar weg bij Quick Boys gaat Yuri Guijt niet. De 25-jarige voormalig middenvelder wordt namelijk coördinator Talentontwikkeling bij de club. Dat meldt Quick Boys op haar website.

Vorige week vertelde Guijt in een interview dat er binnen Quick Boys al werd gesproken over een andere functie voor de middenvelder, maar toen wilde Guijt eerst de klap van de blessure verwerken. Nu, een week later, is bekend dat hij zich op de jeugd gaat richten. In zijn nieuwe functie krijgt Guijt de verantwoordelijkheid om jonge spelers te begeleiden die doorstromen naar de seniorenselecties. Dit doet hij in samenwerking met Technisch Manager Gert Aandewiel.

,,De ontwikkeling van een talentvolle speler gaat gepaard met een goede begeleiding. Met name op senioren-niveau, waar men te maken krijgt met druk en tegenslag. Daarnaast is het belangrijk om de progressie in de speler te constateren en evalueren, wat moet leiden tot een volgende stap in zijn voetballoopbaan bij Quick Boys”, vertelt Guijt op de clubwebsite.

Rugzak
Guijt maakte in zijn voetbalcarrière veel mee. Ups en downs. Hij heeft in ieder geval een rugzak vol bagage waarmee hij voor de Katwijkers zeer waardevol kan zijn.

Quick Boys staat bekend om haar goede jeugdopleiding en steekt daar veel tijd en energie in. De club wil in de opleiding de ontwikkeling van Katwijkse jongens stimuleren, zodat ze het eerste elftal kunnen halen. Met een coördinator Talentontwikkeling kan er nog meer aandacht aan de jeugd gegeven worden.

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)