Yordi Teijsse liet een brede grijns volgen door een knipoogje. ,,Een echte kampioen verspeelt geen twee keer achter elkaar punten heb ik iemand horen zeggen”, vertelde de topschutter na het bezoek aan FC Rijnvogels. Om daarmee aan te geven dat Quick Boys met de (vooral) zakelijke 0-2-zege een krachtig signaal had afgegeven aan concurrent Noordwijk. ,,Mag het nog fout gaan? Ik denk het niet. Kan het nog fout gaan? Natuurlijk. Maar we gaan er alles aan doen om dat te voorkomen.”

Quick Boys won opnieuw van FC Rijnvogels, maar zo groot als in oktober (3-0) waren de krachtsverschillen ditmaal niet. De Kooltuinbewoners gaven de opponent prima partij, al waren ze aanvallend redelijk machteloos. Toch volgde er na ruim een uur spelen een droomkans. Verdediger Kevin Wijmer kopte van dichtbij naast. ,,Ze zijn nog steeds aan het controleren of er geen gat in het doel zit”, grapte Hein van Heek na afloop. De coach kon simpelweg niet geloven dat die grote mogelijkheid geen treffer opleverde. ,,Nee, en Kevin zelf niet. Hij stond zo dichtbij…”

Om een hoger aangeschreven ploeg te verslaan mag de underdog zich geen misstappen permitteren. Dat deed Rijnvogels nou net wel. Al vroeg in de wedstrijd hielp goalie Peter Messemaker zijn (oude) liefde onbedoeld aan de leiding. ,,Dat was een blunder”, zei Van Heek, om vervolgens zijn doelman in bescherming te nemen. ,,Natuurlijk is dit sneu voor hem, want Quick Boys zit in zijn hart. Maar hij moet dit snel achter zich laten. Peter keept het hele seizoen al fantastisch en verrichte vandaag ook nog een paar goede reddingen.”

IMG_0022                                    Een grote sfeeractie voor de wedstrijd verzorgd door Quick Boys

Messemaker verklaarde na afloop dat hij licht uit balans werd gebracht door Antony Bentem. ,,Een slimmigheid”, noemde de doelman dat. Uiteindelijk kon Teijsse van dichtbij binnen tikken: 0-1. Daarmee hielp Rijnvogels de gemeentegenoot in het zadel. Vanwege Quick Boys’ degelijkheid had Rijnvogels zich toen al in een lastig parket verwikkeld.

Zonder een bovenmatige inspanning leek Quick Boys de eerste helft uit te voetballen. Rijnvogels werd sporadisch gevaarlijk en zag vlak voor rust tot overmaat van ramp de meest dreigende aanvaller Mitchell Beijersbergen uitvallen. Quick Boys acteerde vanuit een gedegen organisatie en brak een aantal keer over links gevaarlijk door. Een uitbreiding van de score leverde dat niet op.

Van Heek sprak in de rust in de kleedkamer zijn ontevredenheid over het spel van Rijnvogels uit. ,,Ik vond dat we teveel ontzag voor Quick Boys toonden. We durfden niet te voetballen. Ik heb benadrukt dat we helemaal niets te verliezen hebben. Er staat voor ons helemaal geen druk op. In de tweede helft hebben we laten zien dat we niet voor niets derde staan.”

IMG_0245                       Een mooi duel tussen Mo el Osrouti (Quick Boys) en Wouter Soomer (FC Rijnvogels)

Het moet gezegd dat Rijnvogels beter in de wedstrijd kwam. Maar het was ook niet zo dat het angstzweet over de rug van Jan Zoutman stroomde. Op het ‘dotje’ van Wijmer en een schotkans van Pepijn Kooij na kwam de voorsprong voor Quick Boys niet in gevaar. Op fortuinlijke wijze werd de score nog verdubbeld. Een ingestudeerde vrije trap werd uiteindelijk afgevuurd door Teijsse. De spits zag zijn inzet van richting veranderd worden en achter de kansloze Messemaker belanden: 0-2. De buit was daarmee binnen voor de koploper, die in de slotminuut nog een enorme kans onbenut liet.

Teijsse sprak na afloop van een weinig hoogstaande wedstrijd. ,,Er waren van beide kanten de nodige slordigheden. Ik vond dat wij iets te geforceerd naar voren voetbalden, waardoor we steeds de bal kwijtraakten. Rijnvogels is een ploeg die wil aanvallen en dat ligt ons wel. Wij kunnen normaal goed de ruimtes bespelen. Dat hebben we vorige week tegen Barendrecht ook laten zien. Een sterke ploeg uit de Topklasse. Wij zijn ook klaar voor dat niveau.”

De Amsterdammer zal hopen dat Rijnvogels in het kielzog van Quick Boys ook een stap hogerop gaat. De Kooltuin is vruchtbare grond gebleken. ,,Ik heb hier nu twee keer gespeeld en vier goals gemaakt. Dat wil ik graag zo houden. Rijnvogels is een prima ploeg en een goede tegenstander. Al kwam vandaag bij hun steeds de steekpass niet aan. Dat was voor Rijnvogels het verhaal van de wedstrijd.”

FC Rijnvogels – Quick Boys 0-2 (0-1). 5. Teijsse 0-1, 68. Teijsse 0-2

FC Rijnvogels: Messemaker, Ten Hoope (80. Van Kruistum), Wijmer, J. Zandbergen, Soomer, Van der Horst, Van der Breggen, Kooij (76. R. Zandbergen), Beijersbergen (44. Onderwater), Van Veen, Tjon-A Njoek.

Quick Boys: Kuipers, Opoku, Bentem, Van der Plas, Ravensbergen, Hoek, A Cohen, Sahadewsing (83. Driebergen), Steemers (86. Ruijter), Teijsse, El Osrouti (74. Den Hartog)

Samenvatting TV West

[youtube id=”ZHjeemnoN8w” width=”620″ height=”360″]

Reactie Jan Zoutman

[youtube id=”HxEm6MrwOIc” width=”620″ height=”360″]

Foto: Hans van DuijnREACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen