Katwijk deed in de Betuwe wat er van de ploeg verwacht mocht worden. De 1-3 halverwege werd na een tweede helft, waarin er geen vuiltje meer aan de lucht was voor de ploeg van Jan Zoutman, met speels gemak tot eindstand verheven.

Hoewel koploper AFC bij Barendrecht geen fout maakte, sloop Katwijk door deze overwinning dichter richting top-3. Door het 3-0 verlies van IJsselmeervogels bij HHC Hardenberg en de remise van Jong Sparta tegen de ‘Koninklijke’ nadert Katwijk de twee achtervolgers op de koploper tot op twee punten.

Na weken van blessureleed was er tegen FC Lienden voor het eerst sinds 13 oktober, toen hij in het duel met Jong Sparta een breuk in het jukbeen opliep, bovendien weer een basisplaats in de spits weggelegd voor Marciano Mengerink. De aanwezigheid van de goaltjesdief bleef in en tegen Lienden niet onopgemerkt.

Van slag
Daarbij diende Katwijk eerst een 1-0 achterstand ongedaan te maken. Die kwam na precies een kwartier in de omschakeling tot stand toen een crosspass achter de Katwijk-verdediging door Maurits de Baar knap werd afgerond (1-0).

,,We begonnen gewoon goed. Daarom was het zuur dat we toch op achterstand kwamen”, verwoordde Guus van Weerdenburg het gevoel bij de openingstreffer. ,,Toch raakten we er niet door van slag. Integendeel eigenlijk, we creëerden mogelijkheden en dat leidde uiteindelijk tot een verdiende voorsprong.”

,,Als we de twee eerstkomende thuiswedstrijden zes punten pakken, kunnen we over drie weken goede zaken doen bij AFC.”

Katwijk poetste de achterstand twintig minuten na de openingsgoal weg, om in een mum van tijd weg te lopen naar een 1-3 voorsprong. Nadat eerst Steven Sanchez Angulo maar net naast de Lienden goal had gemikt, was het Robbert Susan die vanaf elfmeter succesvol mocht aanleggen na een overtreding op Mengerink.

Nauwelijks een paar minuten later was het Mengerink zelf die zijn ploeg aan de leiding bracht door met een droge knal de verre hoek te vinden (1-2). Het drieluik werd kort hierna door Norair Mamedov voltooid met een rake afstandsknal.

De angel was er na de 1-3 zo goed als uit bij FC Lienden, hoewel Joey Jongman kort na de thee op de doellijn nog wel assistentie diende te verlenen door een inzet van de gastheren te keren. Ook Katwijk kreeg nog een aantal mogelijkheden om de score een wat positiever aanzien te geven. Op de beslissende momenten ontbrak het bij de oranjehemden echter aan de nodige scherpte.

AFC
,,Dat is misschien het enige dat we ons kunnen verwijten. We hadden er gewoon nog een paar kunnen en misschien wel moeten maken. Echt gevaarlijk is het voor ons doel niet meer geworden. Ook niet toen FC Lienden het in de slotfase over de opportunistische boeg gooide.”

,,Winnen was vandaag de doelstelling en dat hebben we op een zakelijke manier bereikt. Er resten nu nog drie wedstrijden tot de winterstop. Als we de twee eerstkomende thuiswedstrijden zes punten pakken, kunnen we over drie weken goede zaken doen bij AFC. Dan is de strijd na de winterstop weer helemaal open”, blikte Van Weerdenburg tot slot alvast vooruit op de maand december.

FC Lienden – Katwijk 1-3 (1-3) 15. De Baar 1-0, 35. Susan 1-1 (strafschop), 39. Mengerink 1-2, 41. Mamedov 1-3

Katwijk: Kieboom, Hamdi, Vreekamp, Blokland, Van Weerdenburg, Jongman, Susan, Sanchez Angulo (82. Van der Ban),Mamedov (90. Berkhout), Mengerink (87. Tesselaar), Schet

Foto: Peter Teunissen

Lees ook:Baten na simpele overwinning op Achilles ’29: ,,We zijn klaar voor zaterdag”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 19 mrt.
Oefenduel
Katwijk2-5Jong ADO Den Haag
Za. 23 mrt.
Eemdijk14.30Quick Boys
FC Lisse14.30DVS'33 Ermelo
Ter Leede14.30SC Feyenoord
FC Rijnvogels14.30Swift
Soccer Boys14.30Valken '68
Kagia14.30HYS
Nieuwkoop14.30Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)15.00Zwammerdam
Katwijk15.30Rijnsburgse Boys
Achilles '2918.00Noordwijk
SJC18.00SteDoCo
Zo. 24 mrt.
Hillegom14.00Velsen
Foreholte14.00RVC'33
GDA14.00Teylingen
VCS14.30Warmunda