FC Rijnvogels zit in een goede flow. De Kooltuinbewoners wonnen hun vierde wedstrijd in de Hoofdklasse B met 1-3 van FC Gravenzande. Op slag van rust zette Yuri Guijt de promovendus op voorsprong. Na de thee werd de score door Niels van Veen en nogmaals Guijt uitgebreid. Door de derde driepunter handhaaft de ploeg van Hein van Heek zich in de top van de ranglijst.

,,Sinds de wedstrijd tegen XerxesDZB zitten we in de lift. We stonden toen vreselijk te slapen. Sindsdien spelen we een iets andere tactiek en dat pakt tot nog toe erg goed uit’’, vertelt rechtsachter Joey Zandbergen.

Volgens collega-verdediger Orlando Ouwehand had Rijnvogels het aanvankelijk lastig. ,,Vooral in de eerste helft zette Gravenzande goed druk en hierdoor konden wij moeilijk opbouwen. We werden vastgezet en konden niet ons eigen spel spelen. Het kon dus eigenlijk alle kanten op, maar gelukkig kwamen wij vlak voor rust via Guijt op voorsprong.”

Kwalitatief

Na de rust wisten de Katwijkers de voorsprong uit te breiden. Zandbergen: ,,Wij waren over de hele wedstrijd bekeken kwalitatief sterker. Vooral de tweede helft kon je goed dat zien. Wij kwamen al snel op een 0-2 voorsprong. Zij hebben nog wel wat mogelijkheden gehad, maar echt gevaarlijk zijn ze niet meer geworden.” Guijt maakte 0-3, waarna Gravenzande de eer redde uit een strafschop.

..Ik had het niet verwacht’’, zegt Ouwehand over de vliegende start van Rijnvogels. Zandbergen had juist wel hoge verwachtingen. ,,Ik had wel voorspeld dat we na vier wedstrijden tien punten zouden hebben. Dat zijn er negen geworden en ik denk dat we daar als team hartstikke tevreden mee kunnen zijn.’’

Dorpsderby

Volgende week staat er een dorpsderby op het programma. Rijnvogels neemt het dan op tegen Quick Boys. Naar die wedstrijd wordt al weken reikhalzend uitgekeken. ,,Het wordt een hele mooie wedstrijd en bij ons is iedereen erg gemotiveerd”, vertelt Zandbergen. ,,Quick Boys moet eigenlijk van het ‘kleine broertje’ winnen, gezien de status en de titelaspiraties. Onze doelstelling is nog steeds handhaving, maar de moeilijke wedstrijden komen nog, waaronder de wedstrijd van volgende week.’’

Samenvatting TV West

Reactie FC Rijnvogels-trainer Hein van Heek

Reactie FC ’s Gravenzande-trainer Robin Knoester

Tekst: Danny van den Bosch

Foto: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO