Het voetbal heeft zo zijn eigen wetten, dat mag inmiddels bekend zijn. Het kwam zaterdag weer eens tot uiting in de wedstrijd tussen Van Nispen en Soccer Boys. De Zilkers speelden met name het eerste half uur de sterren van de hemel. Er waren kansen te over om tot scoren. Gezien het overwicht van Van Nispen had op dat moment niemand kunnen bevroeden dat Soccer Boys uiteindelijk met de zege aan de haal zou gaan: 1-2.

,,We hadden het ons een stuk makkelijker kunnen en moeten maken. Een voorsprong met de rust van een aantal goals verschil had niet misstaan”, aldus Stephan Spruijt, op papier hoofdcoach van Van Nispen. ,,Maar dan moet je ze wel maken. We hebben nagelaten onszelf te belonen.”

,,De jongens hebben er veel plezier in. Er staat totaal geen druk op deze groep.”

Soccer Boys-coach Robert Linthorst zag het bezoek aan De Zilk niet als graadmeter, zo vertelde hij voor de wedstrijd. Dat beide ploegen twee overwinningen hadden geboekt, zei hem nog weinig. Vorig seizoen degradeerde Soccer Boys naar de Derde Klasse. Dat zijn ploeg nu bovenaan staat met negen punten zal ongetwijfeld als een luxe aanvoelen.

Vrouwe Fortuna speelt een rol
De oefenmeester had wel het een en ander gelezen over de kwaliteiten van Van Nispen. Hij had zijn elftal daarom opdracht gegeven om afwachtend te beginnen. ,,Dat de jongens zich echter zo ver zouden laten inzakken was nu ook weer niet de bedoeling”, reageerde Linthorst na afloop. ,,We brachten onszelf daardoor in de problemen. We hebben het geluk aan onze zijde gehad dat we niet achterkwamen in de eerste helft.”

Van Nispen was het laatste kwart van de eerste helft even uitgeraasd. Het hoge tempo begon zijn tol te eisen. Soccer Boys kwam beter in de wedstrijd en drong meer aan. De wedstrijd was echt begonnen. Achterin kon Van Nispen het met gemak klaren. Dat de rust werd bereikt met 0-0 was een klein wonder, met name voor Soccer Boys.

Ban leek gebroken
En het werd een boeiende tweede helft. De ploegen waren volledig in evenwicht. De mogelijkheden om te scoren waren aan beide zijden aanwezig. De verwachting was dat de eerste ploeg die zou scoren de wedstrijd ook zou gaan winnen. Daar leek Van Nispen het meeste recht op te hebben maar wat is recht? Rond de 70e minuut was het Jon-Joost Cornelissens die schitterend raakschoot uit een vrije trap: 1-0. De ban leek gebroken voor Van Nispen.

Soccer Boys-coach Linthorst wisselde gelijk aanvallend en bracht twee buitenspelers in. Acht minuten later stond het prompt 1-1 door een kopbal van Wilmar Zeelenberg. De laatste 12 minuten werden nog spannender en ging de conditie een woordje meespreken. Beide ploegen namen geen genoegen met een puntendeling. Soccer Boys speler Sander Ruitenbeek werd de gouden wissel. Hij was het die in de 86e minuut de 1-2 achter Sven Hensbergen schoot.

Hectische eindfase
Linthorst: ,,Eerlijk gezegd vond ik mijn ploeg fitter in de eindfase van de wedstrijd. Het tempo lag behoorlijk hoog de hele wedstrijd. Wij hebben daar na de 1-1 het beste gebruik van gemaakt.”

Spruijt had een goede wedstrijd gezien. ,,Een gelijkspel zat er zelfs nog in de laatste minuten. Een inzet die door de keeper werd gekeerd en nog een bal tegen de lat. Ik heb erg genoten, ondanks het verlies tegen een goede tegenstander. Een punt had de verhoudingen goed weergegeven. Er is geen man overboord. De jongens hebben er veel plezier in. Er staat totaal geen druk op deze groep. Ze willen maar een ding: lekker voetballen en bovenin meedraaien.”

Van Nispen – Soccer Boys 1-2 (0-0). 70. Cornelissens 1-0, 78. Zeelenberg 1-1, 86. Ruitenbeek 1-2.

Van Nispen: Van Hensbergen, Imthorn (45. De Kok), De Ridder, Davina, Kok, Polman, Koemans (68. Schoenmaker), Cornelissens, I v/d Vlugt, R v/d Vlugt, Van der Plas.