Het huidige eerste zaterdagteam van SJC trekt zich na dit seizoen terug van standaardniveau. Dat is maandag door de koploper van de Vijfde Klasse A bekendgemaakt. “Omdat de jaren in onze selectie gaan tellen en wij minder verplichtingen willen, past de standaardklasse niet meer in ons plaatje”, zo wordt gemeld.

De timing van het bericht is opmerkelijk, omdat SJC hard op weg is naar het kampioenschap. De zwartwitten zouden over twaalf dagen, op 20 april, al de titel kunnen pakken.

Geen medewerking KNVB
Daarmee had een snelle terugkeer naar de Vierde Klasse veiliggesteld kunnen worden, maar zover komt het niet. SJC laat weten in een vroegtijdig stadium de KNVB op de hoogte te hebben gebracht en was bereid de eigen positie in te leveren ten gunste van een andere club, maar de bond weigert daar medewerking aan te verlenen.

“Omdat veel teams in de Vijfde Klasse blij zouden zijn met onze plek, hebben wij contact gezocht met de KNVB. Zij verlenen echter geen medewerking en onze promotie- of nacompetitieplek komt te vervallen”, meldt het team op X. “In een competitie van elf met al een periode minder is dat een aderlating voor de sterkste Vijfde Klasse van het land. Wij hebben ons best gedaan om dit zo goed mogelijk vorm te geven, helaas werkt de KNVB niet mee.”

Foto: SJC

Lees ook: Opvallend veel remises, zaterdagtak SJC maakt geen fout in Zoetermeer

POPULAIRE BERICHTEN