Leon Annokkee liep zaterdagmiddag met een glimlach van oor tot oor over het sportpark van Harkemase Boys. De preses van FC Lisse kon zijn geluk niet op met de promotie van zijn club. ,,Hier staat een heel gelukkige en heel tevreden voorzitter.”

Lange tijd was wel of niet promoveren een punt van discussie op Ter Specke, maar uiteindelijk is Annokkee zeer blij met de ontknoping. ,,In het begin denk je: moeten we dat wel willen? Maar uiteindelijk streef je het hoogst haalbare na. Bovendien wordt de Tweede Divisie gewoon een heel mooie competitie. Ik denk dat VVSB en Katwijk erg blij zijn met deze uitkomst. Er zit bovendien maar één beloftenteam in de competitie volgend seizoen. Dat helpt ook bij de blijdschap.”

,,Uiteraard is het binnen de vereniging een heel belangrijk item. Ik weet dat het hoog nodig is.”

De dit seizoen alom geloofde Derde Divisie is plots een stuk minder interessant. ,,Ter Leede moet het nog maar zien te redden, Noordwijk is het niet gelukt en FC Rijnvogels is gedegradeerd”, somt Annokkee op. ,,Qua derby’s wordt het daar gewoon een stuk minder. Die hebben wij er nu gewoon weer bij. We spelen bovendien voor het eerst in competitieverband tegen VVSB. Daar kijken we wel naar uit.”

Hoewel FC Lisse een grote naam in het amateurvoetbal is, gaat het Annokkee te ver om te stellen dat de club terug is daar waar het thuishoort. Bescheidenheid siert de mens. ,,Wij hebben altijd geroepen dat we graag op het hoogste amateurniveau willen spelen, maar wel binnen onze mogelijkheden. Blijkbaar behoort dit daartoe. We zijn een jaar niet op de hoogste trede actief geweest en zijn blij dat we gaan spelen daar waar we 25 jaar op rij actief waren: op het hoogste niveau. Of we er thuishoren zal moeten blijken. Dat gaan we volgend seizoen zien. De selectie wordt niet heel veel aangepast. We moeten zien of het goed genoeg is.”

Feestvreugde bij de spelers van Lisse

Wat betreft de licentie-eisen, die in de Tweede Divisie strenger en zwaarder zijn dan een niveau lager, voorziet Annokkee geen problemen. ,,Dat gaat bij ons geen rol spelen. We hebben er als bestuur voor gekozen om een jaar vooruit te lopen en te kijken waar het seizoen erop aan moet worden voldaan. Wij hebben daarbij ook rekening gehouden met een eventuele promotie naar de Tweede Divisie.”

Niet verder springen dan de polsstok reikt
In ieder geval zal FC Lisse niet boven zijn stand gaan leven en geen onverantwoorde uitgaven doen. Annokkee wenst met Lisse te springen zover de polsstok reikt om te voorkomen dat de club (weer) in financiële problemen komt. ,,Iedereen heeft het altijd over schulden. Wij hebben een betalingsregeling getroffen en daar wordt netjes aan voldaan. Als ik kijk naar de kerngetallen en de verhoudingen zoals bedrijfseconomen doen, dan staan we er goed voor. Wij gewoon moeten gewoon doorgaan waarmee we bezig zijn. De penningmeester staat iets verderop, maar ik durf wel te zeggen dat een gezond FC Lisse de Tweede Divisie ingaat.”

Annokkee telde op Friese bodem zijn zegeningen en genoot van het moment. Toch is nog niet aan al zijn wensen voldaan. Een nieuwe accommodatie staat hoog, misschien wel bovenaan, zijn verlanglijstje. ,,Uiteraard is het binnen de vereniging een heel belangrijk item. Ik weet dat het hoog nodig is. De leden en de vrijwilligers verdienen het ook. Maar ik heb geen idee van tijdlijnen. Ik weet dat degenen die er bij Lisse mee bezig zijn in gesprek zijn met het college. Ik denk dat daar wat verdeeldheid is. We moeten afwachten hoe het verder gaat.”

Foto’s: Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen