Na tien seizoenen FC Volendam, gevolgd door één jaar OFC Oostzaan, streek Nick Zeijlmans afgelopen zomer neer op Middelmors. Daarmee gingen voor de 23-jarige verdediger twee wensen in vervulling. Allereerst wilde Zeijlmans, nadat zijn Volendamse avontuur noodgedwongen eindigde, op het voor hem hoogst haalbare niveau actief blijven. Daarnaast lonkte voor hem de Bollenstreek, waar het voetbal naar zijn zeggen enorm leeft.

,,Mijn Volendamse tijd eindigde, omdat ik toen ik senior was door meniscusproblemen geen contract meer kreeg aangeboden. Pas na drie operaties aan mijn rechterknie was ik begin 2018 wel weer helemaal fit. Alleen heeft die blessure me destijds dus wel parten gespeeld in mijn ontwikkeling. Nadat Volendam mijn contract niet wenste te verlengen heb ik toen bewust gekozen om een stap terug te doen. In de hoopte me daarna weer op een hoger niveau te kunnen bewijzen. Mijn keuze viel op derdedivisionist OFC uit Oostzaan. Dat is zo’n beetje ook de enige club in de regio die op hoog amateurniveau voetbalt”, richt de in Alkmaar woonachtige Zeijlmans z’n blik op het recente verleden.

Uitstekend geregeld
Toen Rijnsburgse Boys zich vorig jaar november bij hem meldde, had Zeijlmans niet al te veel bedenktijd nodig om zijn jawoord aan ‘de Uien’ te geven. ,,Zo is het toch nog sneller gegaan dan ik vooraf gedacht had. Voor mij voelt Rijnsburgse Boys aan als een profclub in het klein. Alles is hier uitstekend geregeld en er staat een uitstekende selectie met daarnaast een grote, trouwe aanhang op een sportpark dat echt aanspreekt. Als je de Open Dag van afgelopen zaterdag meemaakt, waarop zoveel jeugd en supporters afkomen, dan zegt dat eigenlijk alles.”

Eenmaal beland op Middelmors wil Zeijlmans in de -nabije toekomst- graag zijn steentje bijdragen aan hernieuwd geel-zwart succes. ,,Ik wil graag iets toevoegen aan het team. Daarbij heb ik het idee dat ik zelf ook nog stappen kan maken. Dat is dus mijn insteek bij de start. Zelf beter worden in een goed draaiend team. Ik vind sowieso dat je als voetballer altijd voor het hoogst haalbare moet gaan. Natuurlijk zal ik me eerst moeten bewijzen. Hopelijk lukt me dat snel. Daar heb ik wel vertrouwen in. Lukt dat niet, dan zal ik ervoor knokken om wel zover te komen. Het niveau waar ik nu op ga spelen is wat ik in Volendam al gewend was. Dat kan het probleem dus niet zijn.”

,,De start van de competitie komt in zicht en dat maakt me alleen nog maar enthousiaster dan ik al was.”

De centraal achterin geposteerde mandekker, omschrijft zichzelf als een speler die het daarnaast van het meevoetballende gedeelte moet hebben. ,,En natuurlijk mee naar voren gaan bij spelhervattingen. Ik noem mezelf graag een voetballende verdediger, waarbij ik zoveel mogelijk gebruik maak van mijn lengte”, vertelt de 1.96 meter lange Zeijlmans, die afgelopen zaterdag tegen Telstar zijn visitekaartje aan het thuispubliek afgaf in. Wij was heersend in de defensie en voor de pauze ook bijzonder dicht bij de 1-0 met een vlammend schot.

Tesselaar
Voor Zeijlmans zit de week zo goed als vol met sport, voetbal in het bijzonder. Als derdejaars hbo-student Sportkunde in Haarlem, is hij parttime in dienst van de KNVB. In Haarlem heeft hij de talenten van JO13 onder zijn hoede. ,,Mede om die reden heb ik inmiddels mijn TC-3 diploma op zak. Als het werk of de studie erop zit, reis ik vanuit mijn woonplaats Alkmaar voor de training driemaal per week richting Middelmors. Dat doe ik overigens samen met Jan Willem Tesselaar die bij Katwijk speelt. We rijden ieder wekelijks om de beurt. Dat is wel zo praktisch. Het scheelt voor ons beide kilometers en het maakt het heen-en-weer reizen voor het gevoel een stuk korter. Bovendien is het ook een stuk gezelliger. De eerste weken bij Rijnsburgse Boys zijn me uitstekend bevallen. De start van de competitie komt in zicht en dat maakt me alleen nog maar enthousiaster dan ik al was.”

Foto: Jan Jungerius

Lees ook: ‘Oud-SJC-verdediger zegt Valken af en blijft bij UVS’

Samenvatting Rijnsburgse Boys – Telstar (Beelden: NH Sport)
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 22 okt.
Districtsbeker
Voorschoten '971-1Kagia *w.n.s.
Oefenwedstrijd
OFC 1-1Quick Boys
Za. 26 okt.
GVVV14.30Noordwijk
SteDoCO14.30VVSB
Ter Leede14.30Jong Almere City FC
Ajax (ama.)14.30FC Lisse
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
DSO14.30Valken'68
Kagia14.30Wateringse Veld
FC Oudewater14.30VVSB (zat.)
Kozakken Boys15.00Katwijk
Quick Boys15.00Scheveningen
Van Nispen (zat.)15.00Berkel
Warmunda15.00LSVV '70
Rijnsburgse Boys15.30AFC
Zo. 27 okt.
Alphense Boys14.00SJC
DOSR14.00Hillegom
Laakkwartier14.00Foreholte
Wippolder14.00Teylingen
Voorschoten '9714.00Van Nispen (zon.)