Debuteren voor eigen publiek, waarbij je in blessuretijd met twee puntgave assists een belangrijk aandeel hebt in de overwinning. Dat overkwam Furhgill Zeldenrust zaterdagmiddag op Middelmors. Mede door zijn inbreng werd een 1-2 achterstand in de ultieme slotfase omgebogen in een luid bejubelde 3-2 zege.

Pas tien dagen geleden tekende de van Helmond Sport overgekomen aanvaller bij de geel-zwarten, om drie dagen later als invaller tegen VVSB zijn officiële debuut te maken. Tegen Jong Almere City FC was Zeldenrust vanaf de aftrap present. Hoewel het spel van de Van Leeuwen-brigade zelden overtuigend was, kwam Rijnsburgse Boys halverwege het eerste bedrijf op een 1-0 voorsprong via een goal van Jeffrey Jongeneelen. Daar bleef het ondanks een aantal goede mogelijkheden bij, waarna het zoals vaker dit seizoen nog voor de pauze tot tweemaal toe verkeerd ging.

,,Doorgaan, doorgaan, doorgaan.”

Geloof
,,Na de 1-1 die direct na het openingsdoelpunt viel, moet je weer opnieuw beginnen, maar daar kwam niet zoveel van terecht”, erkende Zeldenrust. ,,We stonden in die fase gewoon niet goed genoeg en dan krijg je tot overmaat van ramp nog een goal tegen. We keerden dan ook met een zuur gevoel in de kleedkamer terug. We hebben elkaar daar even goed aangekeken en afgesproken dat het beter moest.”

Na de doelwisseling deed Rijnsburgse Boys er wel alles aan om de bezoekers te achterhalen, maar het was teveel ‘net-niet voetbal’ om daarbij tot succes te komen. ,,Vanaf de zijkant leek het er misschien wel op dat het ons niet zou gaan lukken, zeker toen de slotfase al was aangebroken. Wij bleven er echter in geloven.”

‘Het Wonder van Rijnsburg’
,,We wilden ons niet gek laten maken. Doorgaan, doorgaan, doorgaan. Dat was het enige dat we konden doen en dat hebben we ook opgebracht. Almere zakte steeds meer in en kon eigenlijk alleen maar tegenhouden. Dan roep je op een gegeven moment de problemen gewoon over jezelf af.”

Toen de blessuretijd al was aangebroken en zelfs de meest trouwe Rijnsburg-supporter nog geen dubbeltje gaf voor de kansen van zijn favorieten, kwam ‘het Wonder van Rijnsburg’ in die fase alsnog tot stand. Na 92 minuten kapte Zeldenrust naar binnen om met rechts een voorzet los te laten die door Jeroen Spruijt werd binnengelopen (2-2).

Hoofdrol
Daarmee was de koek nog niet op, want nauwelijks bekomen van de gelijkmaker lag ook nummer drie achter goalie Mike Grim. En opnieuw was er daarbij een hoofdrol weggelegd voor Zeldenrust. ,,Die gelijkmaker was al een mooi moment. Voor mij en voor de ploeg. Dan denk je: ‘heerlijk’. We hebben loon naar werken gekregen, maar het werd nog mooier. Ik werd diep gestuurd en dacht alleen maar: ‘nu moet ik de bal direct voorgeven’.”

,,Dat Edo (Knol, red.) vervolgens de 3-2 binnen werkt is natuurlijk fantastisch. Een overwinning zoals deze is natuurlijk het lekkerste. Dit geeft vertrouwen, zeker nu we twee keer op rij gewonnen hebben. Hier kunnen we mee verder, maar we moeten ons nu vooral niet rijk gaan rekenen. Deze overwinning moet de aanzet worden om Rijnsburgse Boys terug te brengen naar de plek waar de ploeg ook thuishoort.”

Rijnsburgse Boys-Jong Almere City 3-2 (1-2). 22. Jongeneelen 1-0, 23. Goselink, 39. Bergkamp 1-2, 90+1 Spruijt 2-2, 90+2 Knol 3-2

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwloop, Gielisse, Opoku, Artien, Strooker (45. Demon), Spruijt, Ros, Magan (61. Knol), Jongeneelen, Meefout (90+3 Tel), Zeldenrust

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: ‘Rijnsburg aanwinst: ,,Ik was naar zo’n club opzoek”’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 16 feb.
Noordwijk2-3ODIN'59
FC Lisse2-0SJC
RKAV Volendam2-1Ter Leede
Achilles Veen2-4FC Rijnvogels
Valken '682-1DoCoS
Van Nispen (zat.)1-1Blauw-Zwart
VVSB (zat.)1-0Nieuwkoop
Pancratius3-5Kagia
Kozakken Boys2-1Rijnsburgse Boys
Quick Boys2-1SteDoCo
VVSB1-3Katwijk
Zo. 17 feb.
Zeeburgia14.00Hillegom
Foreholte14.00GDA
Teylingen14.00KDO
WVC14.00Van Nispen (zon.)
Voorschoten '9714.00Warmunda