Furhgill Zeldenrust was in alle opzichten hoofdrolspeler in het gewonnen uitduel met GVVV. De linksbuiten scoorde tweemaal, gaf een assist, maar miste ook een strafschop. Door zijn inbreng won Rijnsburgse Boys uiteindelijk met 1-4. “Dit is hoe je je moet revancheren na zo’n belabberde wedstrijd”, zei Zeldenrust na afloop, daarmee doelend op de verloren pot van twee weken geleden in en tegen Spakenburg.

De middag begon nog beroerd voor Zeldenrust, die na een kwartier spelen een strafschop miste. “Dat knaagt heel erg aan me en gaat nog wel een paar dagen in mijn hoofd zitten”, vertelde hij in gesprek met onze mediapartner RTV Katwijk. “Ik heb ook wel eens interviews gegeven als ik een penalty wél had gemaakt en dan zei ik ook dat het een zekerheidje moest zijn. Dat vind ik nog steeds. Ik weet van mezelf dat zo’n bal er in moet.”

Orde op zaken gesteld
Zeldenrust kon echter al vrij snel orde op zaken stellen, hij maakte na twintig minuten alsnog de 0-1. “Dat is lekker, dan kan ik die penalty voor een gedeelte van me afzetten. Dat is me aardig gelukt. Ik kon belangrijk zijn en dan verloopt de wedstrijd net iets beter.”

Later in de wedstrijd volgde nog een assist bij de 0-2 van Bram Ros en verzorgde Zeldenrust – inmiddels bij 1-3 – het slotakkoord. “Voor mij is het lekker dat ik er twee maak, maar het belangrijkste zijn de drie punten. Hopelijk volgende week iemand anders, of ik weer. Als we maar winnen.”

Al met al stapte Rijnsburgse Boys na een bloedhete middag op Panhuis met een voldaan gevoel terug in de bus naar de Middelmors. “Bij vlagen was het heel zwaar, maar ik denk dat je onder deze omstandigheden gewoon een goede wedstrijd neerzet”, vertelt Zeldenrust, die zelf niet echt een ‘zonliefhebber’ is. “Ik hou er helemaal niet van om zo erg in de zon te zitten, ik zoek eigenlijk altijd wel een plekje in de schaduw op. Nu moest het natuurlijk en stonden we er met z’n allen. Daar ben ik trots op.

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Katwijk klopt Kozakken Boys, Rijnsburgse Boys ruim langs GVVV


POPULAIRE BERICHTEN