Furhgill Zeldenrust stond afgelopen dinsdag bij een tussenstand van 0-1 in het bekerduel tegen FC Eindhoven (0-4) op het punt om in te vallen, maar nog voordat hij erin kwam, scoorden de bezoekers al de 0-2. „Vijf minuten daarna stond het ook nog eens 0-4, dus mijn taak om iets te forceren was daarna eigenlijk bijna helemaal verdwenen’’, sprak de aanvaller van Rijnsburgse Boys zelf over het moment. Toch was het voor de 30-jarige ex-prof persoonlijk nog wel een mooie avond. Na vijf maanden blessureleed aan zijn rechterknie keerde hij weer terug op het veld.

„Ik heb lange tijd vanaf de tribunes toe moeten kijken’’, kijkt Zeldenrust terug op de periode van zijn blessure. „Het is een lange weg geweest, maar nu ben ik er gelukkig weer bij.’’

Kwakkelen
We moeten terug naar de een-na-laatste speelronde van het vorige seizoen. In de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg maakte de oud-voetballer van Helmond Sport zijn laatste minuten in de competitie. Maar voor het moment van de kwetsuur moeten we al eerder terug in de tijd.

„In maart was er een momentje waardoor ik last van mijn knie kreeg. Sindsdien kende ik veel pieken en dalen, maar na het duel tegen Hardenberg ging het echt niet meer. Ik bleek toch een scheurtje in mijn meniscus te hebben, dus moest ik uiteindelijk een operatie ondergaan.’’

„Ik kreeg na elke wedstrijd weer een reactie van mijn knie, maar dan nam ik voor lief’’

En dat was lange tijd een twijfelgeval. De aanvaller zelf voelde zich op het ene moment weer goed en een paar dagen later had hij weer enorm last van zijn knie. Zelfs de artsen konden ook niet goed zien waar het nou eigenlijk aan lag. 

„Ik houd ook te veel van het spelletje, dus ik dacht dat het wel ging. Je denkt bij jezelf: vandaag gaat het goed, morgen gaat het minder en in het weekend kan ik weer spelen. Ik kreeg na elke wedstrijd weer een reactie van mijn knie, maar dat nam ik voor lief. Zo ging het uiteindelijk wekenlang door.’’

Tot het dus uiteindelijk echt niet meer ging en de buitenspeler onder het mes moest. Er kwamen helaas geen pieken meer, maar hij kende naar eigen zeggen alleen nog maar diepe dalen. Dat was het sein om over te gaan tot een operatie. 

„Achteraf gezien was het misschien niet slim om zo lang te wachten, maar ik zat er lekker in en ik wilde mijn ploeg helpen. We deden het als team ook goed, dus daar wil je als speler dan ook je steentje aan bijdragen. Dat gaf een fijn gevoel waardoor ik dingen door de vingers ging zien.’’

De aanvaller had in zijn tijd bij Helmond Sport al eerder te maken gehad met zo’n blessure en wist dus een beetje wat hem te wachten stond. De revalidatie zou volgens de artsen ongeveer vier tot zes weken duren, maar na ruim vijf maanden kon Zeldenrust pas weer in actie komen. 

„Alle assists en goals gaan vanzelf wel komen’’

„Dat was wel frustrerend. Ik krabde me wel even achter mijn oren en vroeg me af waarom het zo lang duurde. Tegelijkertijd loop ik lang genoeg mee en weet ik dat het belangrijk is om goed te herstellen. Je moet vooral niet te gretig te zijn.’’

Fit blijven
Maar nu mag Zeldenrust al zijn gretigheid weer op het veld laten zien. De 30-jarige speler kwam in januari over van Helmond Sport en was toch een beetje de revelatie van vorig seizoen. De fans van de Rijnsburgers zullen dan ook reikhalzend uitkijken naar een fitte Zeldenrust, maar zelf tempert hij de verwachtingen.

„Ik wil eerst volledig fit worden en dan ook blessurevrij blijven. Alle assists en goals gaan vanzelf wel komen. Dat weet ik. Nu wil ik eerst weer lekker spelen.’’

Foto: Hans Heemskerk

Lees ook: Bedrijf van de maand november: Equipo Voetbalreizen

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude