De zaterdagtak van Van Nispen staat bekend om de vele goals. In ons eigen topscorersklassement staan Ivo van der Vlugt en Jon Joost Cornelissens zelfs in de top tien. In de wedstrijd van zaterdag bij VV Leiden slaagde de ploeg er niet in om het net te vinden. De wedstrijd eindigde met de brilstand (0-0). 

Het enige pluspunt voor Van Nispen was dat deze wedstrijd niet meetelt voor de tweede periode. Het vriendenteam staat er daarin namelijk goed voor en puntenverlies zou niet goed uitkomen. Feit is wel dat de ploeg de derde periode niet goed gestart is.

,,Ik denk dat de uitslag wel terecht is”, opent Michiel Polman. ,,Het was van onze kant echt niet best. Daarnaast creëerden wij te weinig. Ik denk dat zij twee hele goede kansen kregen die wij nog van de lijn afhaalden. Daarmee hebben wij geluk gehad. Over de gehele wedstrijd gezien kregen zij de betere kansen.”

Unicum
Het komt weinig voor dat de Zilkers niet op het scoreformulier terechtkomen.  Het team staat er om bekend dat het makkelijk het net weet te vinden. Het leverde zelfs een aantal monsterscores op. Dat er tegen Leiden niet werd gescoord, is best een unicum.

,,De kans is groot dat ik volgend seizoen de thuiswedstrijden ‘gewoon’ speel. De uitwedstrijden zijn wel uitgesloten. Tenzij de tijden erg gunstig zijn.”

,,We misten vandaag Ivo (Van der Vlugt, red.). Hij scoort toch makkelijk zijn doelpunten. Hij was niet helemaal fit, maar zat wel op de bank. Ook bij Jon Joost (Cornelissens, red.) liep het niet echt. Bij het hele team niet trouwens. Misschien lag het wel aan de kou, hoor. We zijn toch een beetje mooi-weer-voetballers.”

Lastig
Leiden is voor Van Nispen een traditioneel lastige tegenstander. De twee ploegen kwamen elkaar vorig seizoen ook al tegen in de Vierde Klasse en toen ging het eveneens niet gemakkelijk volgens Polman. ,,Wij hebben het in uitwedstrijden altijd wel lastig. Volgens mij wonnen wij er vorig seizoen in de laatste minuut door een doelpunt van Ivo. Thuis gaat het nog wel tegen ze.”

,,Ik moet zeggen dat Leiden ook gewoon een aardige ploeg heeft. Ze staan ergens onderin en daarom spelen ze elke wedstrijd opportunistisch. Zij gaan voor hun laatste kans. Ik denk dat wij slordig aan de wedstrijd begonnen. De tweede helft was het al wat beter, maar een gelijkspel is terecht.”

Toekomst
De kans dat Polman volgend seizoen met regelmaat op het wedstrijdformulier staat, is nog onzeker. Hij is op dit moment bezig om zijn TC-3 te behalen en komend seizoen krijgt hij bij VV Noordwijk een talentvol team onder zijn hoede.

,,Ik ga er in ieder geval niet mee kappen en schrijf me voor volgend seizoen gewoon in bij deze ploeg. Ik krijg bij Noordwijk waarschijnlijk een aardig team en wil daar goed de tijd voor nemen. De trainerscursus is iets waar ik verder mee wil. Ik ga wel kijken hoe het loopt, want TC-3 halen is al best veel werk. De kans is groot dat ik volgend seizoen de thuiswedstrijden ‘gewoon’ speel. De uitwedstrijden zijn wel uitgesloten. Tenzij de tijden erg gunstig zijn.”

Foto: Johanna Wever
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen