Vol met adrenaline, ongeduld en plezier kwamen de tweeënzeventig deelnemers binnen in de kantine op Nieuw-Zuid. De reden voor het enthousiasme was het Fifa-toernooi dat op het punt van beginnen stond. Niet alleen de tien tot vijftienjarige waren aanwezig op het evenement. Ook clubtopscorer van de club Yordi Teijsse deed een poging om met de trofee naar huis te gaan. Dat zelfde gold voor Jesse Driebergen. 

Het hoge bezoek van de twee had te maken met wraakgevoelens. Een paar maanden daarvoor deden Teijsse en Driebergen ook al poging om een Fifa-toernooi te winnen – toen in duo’s – , maar het tweetal wist er niet in te slagen om succes te behalen. ,,We hoorden dat er weer een Fifa-toernooitje bij Quick Boys was. Toen hebben Yordi en ik besloten om mee te doen en om revanche te nemen”, aldus Driebergen over de deelname van de twee.

De tweeënzeventig deelnemers maakten een kabaal van een bomvol Nieuw-Zuid dat Quick Boys naar de overwinning probeerde te schreeuwen. Niet voor niets dat de organisatie twijfelde om oordopjes in te doen. Uiteindelijk wanneer de Playstations aangingen viel dat kabaal wel mee. Het geluid werd omgezet in focus en concentratie en dat leidde tot erg vermakelijke potjes.

‘Het zal voor de spits de eerste keer zijn geweest dat hij werd uitgefloten op Nieuw-Zuid, maar dat terzijde.’

Terwijl de warme patat met mayonaise en pindasaus werd uitgedeeld, ging het toernooi vrolijk verder. Bayern München en Real Madrid waren weer de meest gekozen teams. Feyenoord tegen Frankrijk was misschien wel de meest opmerkelijke pot. Verrassend genoeg wisten de Rotterdammers de Fransen alsnog aan de zegekar te binden.

Teijsse en Driebergen deden volop mee voor een plek in de knock-out fase. Eerstgenoemde verloor zijn eerste pot en was zoekende naar vorm. Of zoals hij het zelf zei: ,,Het was niet des Teijsse’s.” Driebergen daarentegen won moeiteloos zijn eerste twee potjes en was daardoor verzekerd van een plek naar de volgende ronde. Toevalligerwijs was de beslissende wedstrijd in de poule Teijsse – Driebergen.

De spits wist uiteindelijk het duel te winnen, maar niet zonder enig fortuin. ,,Hij kreeg vier kansen en hij maakte er drie. Ongelofelijk!”, foeterde Driebergen naar zijn teamgenoot, die de zithouding had ingewisseld voor een ‘overwinningshupje’. Dat tot ongenoegen van Driebergen.

Het mooiste moment van de dag was misschien wel het duel tussen Teijsse en Stijn van Rijn. Bij een doelpunt van Stijn werd er hard gejuicht en bij een doelpunt van de Amsterdammer werd gejouwd. Het zal voor de spits de eerste keer zijn geweest dat hij werd uitgefloten op Nieuw-Zuid, maar dat terzijde.

Het treffen eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel. Pingels moesten voor de beslissing zorgen. Niet alleen tientallen kinderen hadden zich voor het scherm van het tweetal gemeld, maar ook de nieuwsgierige ouders, organisatoren en medewerkers van WePlayEsports. Nadat Teijsse met Robben een pingel had gemist, was het aan Stijn. Die bleef koelbloedig en daardoor volgde er een orkaan van geluid in de kantine van de Katwijkers.

Stijn wist uiteindelijk niet in de finale te komen. Jesse Driebergen nam het uiteindelijk op tegen de winnaar van het duel Thijs Plug tegen Jan Plug. Laatstgenoemde mocht het tegen Jesse opnemen en strijden voor het goud. Jesse en Real Madrid was een gouden combinatie. Cristiano Ronaldo was niet te stoppen en daarom mocht Driebergen zich winnaar noemen van het toernooi.

,,Ik ben veel geblesseerd, dus heb ik tijd genoeg om Fifa te spelen. Ik speel wel vrij veel Fifa, ja. Je ziet het, het helpt mee. Zet je er wel in dat ik het toernooi heb gewonnen?”

Foto: Ruben Beukers
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen