Voor Kees Zethof is het woensdagmiddag, amper 24 uur na de sensationele bekeroverwinning op Sparta, weer een dag zoals er zovele zijn. The day after betekende voor hem, zoals gebruikelijk, vroeg opstaan om daarna aan de slag te gaan in in zijn bollen- en bloemenkwekerij. ,,Nu nog even nagenieten en dan de focus op aanstaande zaterdag als we aan de Lageweg op bezoek gaan bij SJC.”

,,Mooi hè, die wedstrijd tegen Sparta? Weer een ervaring rijker en dan heb ik het niet over het spel, maar vooral de wedstrijd tegen een tegenstander van hun kaliber. Dergelijke ploegen kom je niet wekelijks tegen”, glundert Zethof nog altijd na. ,,Maar vanaf nu gaat de focus helemaal op zaterdag.”

,,Nee, die prijkt zaterdag niet op mijn revers.”

Daarmee is de toon gezet als het over de dorpsruzie tegen SJC gaat. Een club die hij drie seizoenen lang succesvol onder zijn hoede had. Bij zijn vertrek leverde Zethof de zwart-witten als Hoofdklasser af. Het maakte hem mateloos populair in ‘Binnen’, De SJC-waarderingsspeld, die hij daarvoor bij zijn afscheid ontving, is daarvan het meest tastbare bewijs. ,,Nee, die prijkt zaterdag niet op mijn revers. Die bewaar ik netjes thuis”, lacht Zethof als hem er naar gevraagd wordt.

Dat het niet alleen voor de Noordwijkse voetballiefhebbers een bijzonder duel is, erkent de oefenmeester grif. Ook hijzelf heeft bijzondere gevoelens bij de derby die voor de eerste keer in de lange historie van beide clubs als officieel duel op het programma staat.

Zethof geeft instructies vanaf de kant als trainer van SJC

,,En dan bedoel ik met speciaal, dat het dan vooral gaat om de mensen die er bij SJC omheen lopen. Dat wordt wel een bijzonder weerzien, ja. Ik ben er nu ruim een jaar weg, maar in de samenstelling van de spelersgroep is intussen al zoveel veranderd dat ik met een groot deel daarvan nooit heb gewerkt.”

‘Kampioenschap van Noordwijk’
In zijn tijd als trainer aan de Lageweg speelden de Noordwijkse ploegen jaarlijks in de voorbereidingsperiode tegen elkaar. Een traditie waaraan dit seizoen een einde kwam omdat beide ploegen elkaar nu in competitieverband treffen. ,,Destijds hield ik de groep voor dat het dan om het ‘Kampioenschap van Noordwijk’ ging. Je zag toen ook dat SJC steeds een stukje dichterbij kwam. Ik hoop echter dat het gat aanstaande zaterdag weer een stukje groter is geworden. Logisch, nu ik de oversteek naar ‘Zee’ heb gemaakt.”

,,Daarbij voelt het voor mij niet aan dat we als de te kloppen ploeg het veld ingaan. We benaderen ook deze wedstrijd zoals alle andere. Dat is een houvast waar ik niet vanaf zie. Het ‘Sparta-gevoel’ moeten we helemaal loslaten. Een kwestie van de knop omzetten. Daarbij hoop ik wel dat we SJC zoveel mogelijk pijn kunnen doen. In een eerlijke, nette wedstrijd. Om gele kaarten zit namelijk niemand te springen.”

Fietsie
Zethof zou Zethof niet zijn om tot slot de ‘Binnen-zee derby’ tot nog van een bijzondere noot te voorzien. ,,Het grootste voordeel van deze wedstrijd is, dat ik op er op het ‘fietsie’ naartoe kan. Heerlijk, want lange busreizen zijn bepaald niet mijn ding. Bij SJC heb ik er daar iets teveel van meegemaakt.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Noordwijkse bekerheld James: ,,Ik hoop op Feyenoord uit”’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude