Een moeilijk te bespelen grasveld, een ploeg die heel bewust Noordwijk het spel liet maken en daarbij loerde op een geniepige counter. Noordwijk had het moeilijk en de gekozen strijdwijze van TEC uit Tiel blijk uiterst effectief. Want de thuisploeg zag kans om vanuit slechts een paar van die counters twee keer te scoren. En omdat Noordwijk het net niet wist te vinden, liepen de roodwitten tegen een 2-0-nederlaag op.

Noordwijk begon goed, kreeg na de eerste corner nog een aantal mogelijkheden, zelfs ook wat kansen maar resultaat bracht dit niet. TEC, zoals gezegd met veel mensen terug, hield stand. Na zo ‘n twintig minuten leek er een lichtpuntje want toen smeekten de mannen van Zethof om een penalty bij vermeend handspel. Maar de overigens goed leidende scheidsrechter Van Kommer zag er geen strafschop in.

Schoten van Sander Bosma en Raies Roshanali werden vervolgens een prooi voor de keeper van TEC. En aanvoerder Emiel Wendt zocht vanuit kansrijke positie de verkeerde kant van de paal. Zo’n vier minuten voor rust viel aan de andere kant het doelpunt wél: 1-0.

Na de rust probeerde Noordwijk het op een andere manier. Zethof posteerde een mannetje meer in de frontlinie en verving Bosma voor Mike Vreekamp. Maar in plaats van de gelijkmaker viel ook nog eens de 2-0. Bo van Essen maakte zijn tweede goal van de middag en besliste daarmee het duel.

Smal veld en hoog gras
Zethof liet daags na het duel weten dat het zo’n wedstrijd was waarbij het niet naar wens verliep. “We hadden vaker de bal, kregen kansen maar we hadden daarbij moeite met het wat smalle veld en het te hoge gras. En TEC liet zich bewust heel ver terugzakken. Toch hadden wij vooral de eerste helft de drang naar voren. Toen zij als eerste scoorden, wist ik dat het moeilijk zou worden.”

De coach benadrukte de effectieve strijdwijze van TEC. Zethof: “Ik veroordeel dat zeker niet en wij moeten accepteren dat het deze keer voor hen uiterst effectief was. En het zal bij ons de komende wedstrijd wel beter moeten.” Dat volgende duel is de derby tegen Rijnsburgse Boys, thuis op de Duinwetering.

Tekst: Wim Siemerink