Kagia had zaterdag weinig moeite met laagvlieger UNO. Het werd een monsterscore van maar liefst 7-0. Zo nam Kagia revanche voor het ongelukkige bekerverlies na strafschoppen dinsdag tegen Alphen. Halverwege stond het overigens ‘pas’ 2-0 door doelpunten van Pascal Timmermans en Tijs van der Schinkel. Na de thee ging het hard. 

De marge van twee bij rust viel in de ogen van oefenmeester Anton Wijsman mager te noemen. De coach was dan ook niet helemaal tevreden. ,,Het was een in mijn ogen te magere afspiegeling van de kansen die we hebben gecreëerd en niet af hebben gemaakt. Als we na het eerste half uur met 5-0 of 6-0 voor hadden gestaan, dan had UNO daarover niets te klagen gehad.”

‘Orde op zaken gesteld’
Aanvoerder en maker van de 1-0, Pascal Timmermans, was het roerend met zijn coach eens. ,,Ja daar heeft Anton een goed punt. Het had zelfs ook nog zomaar 2-1 kunnen worden. Onnodig zeg ik er met nadruk bij. Een wedstrijd kan dan zomaar omslaan of je nu tegen de onderste speelt of tegen een ploeg die bovenaan staat. Na de rust zetten we orde op zaken en liepen we uit naar 7-0. Voorlopig staan we met achttien punten bovenaan en daar ben ik wel content mee.”

kagia-hoofddorp                                Pascal Timmermans (midden) tekende voor de openingstreffer  

Na rust werd het inderdaad een fluitje van een cent voor de Kagianen, vooral omdat de kansen resoluter werden afgemaakt. Toen Alain van Kesteren vlot de 3-0 achter Rowan van Ingen werkte, was de weg geplaveid naar meer goals. Van der Schinkel nam drie minuten later de 4-0 en zijn tweede van de middag voor zijn rekening.

,,Of we echt op koers liggen zal volgende week moeten blijken. Dan spelen we tegen onze naaste concurrent VVC.”

Dat laatste volbracht ook Van Kesteren. Na zijn 5-0 was het definitief over en sluiten. Timo Sluymer deed ook nog een duit in het zakje en schoot uit een penalty de 6-0 binnen. Ook invaller Rick Verdegaal deelde mee in de feestvreugde en nam in de absolute eindfase de zevende voor zijn rekening.

‘Niets te halen’
Met de maximale buit na zes duels zou je kunnen stellen dat Kagia op koers ligt. Daar wilde Wijsman nog niet aan. ,,Het is natuurlijk mooi dat we nog ongeslagen zijn. In thuiswedstrijden ga ik er vanuit dat wij de bovenliggende partij zijn en de punten binnenhalen. Je moet altijd het streven hebben om zelf snel scoren zodat de tegenstander direct het idee heeft dat er niets te halen valt bij ons.”

,,Of we echt op koers liggen zal volgende week moeten blijken”, vervolgde Wijsman. ,,Dan spelen we tegen onze naaste concurrent VVC. Als we daar goed doorheen komen, dan gaat het de goede kant op. Wat de competitie betreft is het halen en brengen. Maar elke club in deze klasse heeft er mee te maken. Ik vul het meestal in met lekker trainen of een keer een zaterdag vrij. De jongens kunnen dan ook eens doen wat ze zelf willen.”

Kagia – UNO 7-0 (2-0). 11. Timmermans 1-0, 22. Van der Schinkel 2-0, 46. Van Kesteren 3-0, 49. Van der Schinkel 4-0, 57. Van Kesteren 5-0, 77. Sluymer 6-0 (strafschop), 90. Verdegaal 7-0.

Kagia: Hogervorst, Malhi (67. Verdegaal), Hogewoning, Timmermans, Hoejenbos, Van der Veek, Sluymer, Van der Schinkel, Van Kesteren, Lamboo (67. Van Rooyen), Ligtenberg (67. Schaap)

Foto’s: Johanna Wever


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)