Het zicht op de titel raakt troebel voor SV Hillegom. De ploeg van Bas Naber heeft het na de remise bij DOSR (1-1) niet meer in eigen hand. Directe concurrent Laakkwartier won wel van Foreholte en heeft nu een voorsprong van vier punten. De jacht op de club uit Den Haag zal moeten worden opgeschroefd. Maar waar de titel eerder nog een helder doel was, wordt het zicht op de finish na een slechte middag een stuk waziger. Zeker met nog wedstrijden tegen BMT en Laakkwartier op het programma.

Op bezoek bij de mede-promovendus stond het vizier van SV Hillegom niet op scherp. De ploeg kreeg voornamelijk in de tweede helft voldoende kansen om de winst uit Roelofarendsveen mee te nemen. Vooral Jeroen Dedel en Frank de Groot, die in de slotfase als pinchhitter fungeerde, wisten het net maar niet te vinden.

Dat was spits Bas Tebbens in de eerste helft wel gelukt. Een vrije trap tegen de zijlijn aan, belandde op het hoofd van de aanvalsleider, die van dichtbij binnenkopte: 0-1. De 20-jarige aanvaller debuteerde in de basis en liet gelijk een goede indruk achter. ,,Een jongen met potentie”, was Naber vol lof over zijn pupil. Toch deed het gemis van de aan zijn enkel geblesseerde Nick van Staveren zich voelen. ,,Die had ik er liever wel bij gehad, ja. Maar Bas Tebbens stond er nu in en hij scoorde. Dan moet je het achteraf niet gaan hebben over wie er wel en niet bij zijn.”

Afronding
SV Hillegom kon amper genieten van de na twintig minuten verkregen voorsprong. Zo’n 120 seconden later schoot Guido van der Meer de 1-1 binnen, via een lepe boogbal over doelman Daan Ruigrok heen. ,,Dat mag dus nooit gebeuren”, was trainer Naber achteraf nog steeds kwaad. ,,Het gaat al fout bij een lange crossbal die aan het doelpunt vooraf gaat. We gaan het duel niet aan en zijn niet in staat meteen de controle over de situatie te hebben.” Een minuut later had Hillegom de voorsprong alweer kunnen pakken, maar een vlammend schot van Dedel raakte de kruising. De fusieclub had weliswaar weinig geluk in de afronding, het spel was er in de eerste helft ook niet naar om DOSR weg te vagen.

hil 1

In de tweede helft zag het er van Hillegomse kant florissanter uit. DOSR werd teruggedreven, maar voelde zich goed in de leunstoel en Hillegom kreeg de ondankbare taak de muur van de ploeg uit Roelofarendsveen te slechten. Zonder succes. Dedel schoot in de openingsfase van de tweede helft net naast, een bal van Danny van den Berg werd van de lijn gehaald en De Groot had in de absolute slotfase een bal voor het inglijden.

,,Dan zit het er ook niet in”, klonk Naber nog een tikkeltje gefrustreerd over de middag. ,,De tweede helft was verder een stuk beter. We hebben de spelers gezegd waar de ruimtes lagen en die hebben ze goed benut. We zijn blijven knokken en hebben er alles aan gedaan. We zijn alleen niet doortastend genoeg geweest. Het spel van DOSR werd er ook niet leuker op. Ze bleven vaak liggen, rekten tijd. Mijn voetbal is het niet.”

Nacompetitie
Aanvaller Dedel was een stuk stelliger dan zijn coach. ,,Ik heb er echt de pest in. We gooien gewoon het kampioenschap hier weg. We moeten nu wachten op het moment dat Laakkwartier een fout gaat maken, maar daar wachten we het halve seizoen al op. We zullen het nu via de nacompetitie moeten doen.”

,,En die speel ik liever niet”, valt Naber zijn pupil bij. ,,Het grote doel is om te promoveren. En dat willen we met een kampioenschap. De nacompetitie zie ik sowieso als een back-up. Daar hebben we ons vandaag wel officieel voor verzekerd.” Aan de gezichtsuitdrukkingen van de Hillegommers te zien werd dat feit nog niet bejubeld. Hillegom had zichzelf te kort gedaan in de jacht op de titel. En dat gevoel overheerste duidelijk.

DOSR – SV Hillegom 1-1 (1-1). 21. Tebbens 0-1, 23. Van der Meer 1-1

SV Hillegom: Ruigrok, Van den Berg, De Groot, Van der Neut, Van Leeuwen (85. Van Saase), Maitan, Ryan (71. Onderoglu), Pijpers, Sobhi, Tebbens (85. Bakker), Dedel

Foto’s: Dirk van de Reep