De mist in De Zilk leek een symbolische functie te hebben voor Van Nispen. Niet alleen het zicht was slecht, het spel van de Zilkers tegen Stompwijk ook. 

Op sommige momenten was het moeilijk om vanaf de tribune de cornervlaggen aan de overkant te zien. Maar zoals de regel luidt, wanneer de scheidsrechter vanaf de middenlijn beide doelen kan zien, dan mag de bal rollen. Voor Van Nispen was het beter geweest als dat niet was gebeurd. De Zilkers verloren kansloos van Stompwijk: 1-5.

Vorig seizoen had Van Nispen een hele goede eerste seizoenshelft waardoor de roodgelen tijdens de winterstop zelfs tweede stonden achter het ongenaakbare Hillegom. De tweede seizoenshelft kwam de klad erin. Hoofdoorzaak was het blessureleed van veel basisspelers. Ook tegen Stompwijk zaten er enkele basiskrachten in de lappenmand, maar trainer René Ras wilde zich daar niet achter verschuilen. ,,Mike van Haaster, Walter van den Berg en Max Oostenrijk zijn basisspelers die we misten. Maar dat is niet de reden dat we hebben verloren. We misten inzet. Met nagenoeg dezelfde selectie speelden we vorige week bijna gelijk tegen Teylingen. Een ploeg die beter is dan Stompwijk.’’

Het gebrek aan inzet kwam vooral de tweede helft bovendrijven. Het eerste bedrijf was gezapig van beide kanten en het ontbrak de 22 man op het veld aan spelvreugde. Na de thee kwam er meer leven in de brouwerij. De eerste vijf minuten waren nog voor Van Nispen, waarin de Zilkers een drietal kansen misten. Daarna was het Stompwijk dat de klok sloeg.

Wittemna                          Vleugelverdediger Witteman schermt de bal af voor een speler van Stompwijk

Van Nispen verdedigde matig en had moeite met de Stompwijkse voorhoede. Veel diepe ballen waren voor het Stompwijkse aanvalstrio, dat optimaal profiteerde van defensief geklungel. Tussen minuut 55 en 65 werd er vijf keer gescoord in De Zilk. Vier keer door de gasten en één keer door de thuisploeg.

Ras zag het met lede ogen aan. ,,We begonnen te plichtmatig aan de wedstrijd, met te weinig inzet. De eerste helft bleef het nog onbestraft, maar na rust legden we het af. Toen wij de 1-2 maakten (goal Dick Verhoeven, red.) voelde dat als een aansluitingstreffer. Maar vijftien seconden later lag de 1-3 aan de andere kant in het net. Toen was de wedstrijd wel gelopen.’’

Het was dat Stompwijk een vorm van medelijden toonde, want het had ook zomaar 1-7 of 1-8 kunnen worden. Met 1-5 kwam Van Nispen er nog genadig vanaf. Ondertussen nam de mist weer toe en werd het scorebord in nevelen gehuld. Misschien dat de scheidsrechter daarom al in de 89e minuut affloot. Met deze actie verloste hij Van Nispen uit zijn lijden.

3               Vragende blikken bij Van Nispen richting de scheidsrechter na een vermeende overtreding

Ras wilde na afloop de wedstrijd zo snel mogelijk vergeten. ,,Het was gewoon te slap, we hebben veel meer kwaliteiten dan we vandaag hebben laten zien. Met deze instelling is elke tegenstander moeilijk. Deze week ga ik erop hameren dat we het met z’n allen moeten doen. We moeten zelf vrijlopen, maar ook ruimte creëren voor je medespelers. Dat is waar het om draait.’’

Van Nispen – Stompwijk ’92 1-5 (0-0). 55. Bolleboom 0-1, 58. Van der Salm 0-2, 63. Verhoeven 1-2, 64. Van der Salm 1-3, 65. Geus 1-4, 85. Biegel 1-5

Van Nispen: Van Maris, Verhoeven (65. R. Witteman), Krupic, Van Westerop, Van Haaster, Meiland, Van Eeden, Geerlings, Van der Linden, Vleugel, Smit (65. De Groot)

Tekst: Matthijs Snepvangers

Foto: Theo van Gijlswijk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)