Terwijl de VVSB-selectie zich op het veld meldde voor de warming-up tegen De Treffers zat een viertal in de lekker warme kantine in Groesbeek de verrichtingen van hun teamgenoten gade te slaan. En daarbij niet de minste namen. Jelmer Vijlbrief, Giovialli Serbony, Tomas Tavilla en Guido Paauw vullen op dit moment de ziekenboeg van de Noordwijkerhouters en zijn al voor langere tijd uitgeschakeld of raakten afgelopen week geblesseerd.

Het maakt het voor trainer Wilfred van Leeuwen makkelijker in z’n keuzes, zelfs zo makkelijk dat hij tegen De Treffers geen enkele speler wisselde. Met slechts vier wisselspelers waarvan één keeper, en geen enkele aanvaller van importantie, had hij ook weinig keuze. Vijlbrief: ,,Iedereen zei van te voren wel dat we zo breed waren, maar dat valt nu vies tegen als je ziet wie er geblesseerd zijn.”

Zelf raakte de linksback vorige week tegen Jong Sparta geblesseerd aan zijn hamstring. Hij liet zich uit voorzorg wisselen. ,,Ik voelde een verkramping bij het maken van een sliding. Er zit een bobbeltje. Het is geen scheur, ik hoop vanavond [maandag red.] weer te kunnen trainen.”

Spits
Naast hem zat clubtopscorer Serbony. De spits viel op het allerlaatste moment af voor het duel. De rots in de branding kampt naar eigen zeggen al langere tijd met een geïrriteerde patellapees, de verbinding tussen de knie en het scheenbeen.  ,,Vorige week speelde ik al met pijnstillers. Dat had nu weer gekund, maar daar wordt het niet beter van. Rust is het beste medicijn, alleen dat hebben we niet.” Hoe lang Serbony rust neemt, weet hij niet. Mogelijk richt hij zich op het bekerduel tegen FC Volendam op 13 december.

,,We spelen 34 duels. Dat hebben wij nog nooit meegemaakt. De gehele intensiteit ligt hoger.”

Daardoor mocht Bas Ruigrok, die zelf kampte met een buikspierblessure, weer eens in de basis opdraven. De routinier doorstond de negentig minuten goed en ondervond naar eigen zeggen weinig last. Een opluchting voor Van Leeuwen die een nieuwe langdurige blessure niet kan gebruiken.

Pauw en Tavilla zijn al veel langere tijd afwezig. En echte verbetering zit er niet in hun situatie. Of zij Volendam halen, is zeer de vraag. ,,Ik krijg dinsdag een MRI-scan en dan gaan ze kijken hoe het staat met de hamstring”, zegt Tavilla, die er al tien weken uit ligt met een scheurtje in de spier. ,,Er is eerst een verkeerde diagnose gesteld. Die fysio zei dat het een verrekking was, maar daardoor is het juist verergerd.”

guido-pauwGuido Pauw in betere tijden, dit seizoen tegen Koninklijke HFC

Nieuwkomer Pauw heeft nauwelijks nog zijn talenten kunnen etaleren. Een bijzondere blessure zit hem al maanden dwars. De peesplaat aan de onderkant van zijn voet, speelt hem parten. ,,De doorbloeding is niet goed, waardoor ik pijn heb als ik echt intensief train. Het is een bijzondere blessure, die alleen met rust overgaat. Hoe lang dat nog duurt, kan ik nu moeilijk zeggen.”

Overvol programma
Vijlbrief denkt dat zijn blessure en die van Serbony het gevolg is van overbelasting. ,,We spelen 34 duels. Dat hebben wij nog nooit meegemaakt. De gehele intensiteit ligt hoger. Er zijn geen vrije weekenden meer. En de winterstop is nog maar twee weken. Dus echt tijd om te herstellen, heb je ook niet.” Ook Van Leeuwen verwacht het kwartet volgende week nog niet terug. ,,Daar ga ik niet vanuit.”

Foto’s: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen