,,Mooi toch? We zijn niet bij voorbaat kansloos.” VVSB-trainer Wilfred van Leeuwen is niet ontevreden over de KNVB-bekerloting. De Noordwijkerhouters spelen in december een uitwedstrijd tegen FC Volendam. ,,We gaan deze wedstrijd natuurlijk weer analyseren en nemen gelijk een paar biertjes op ‘de dijk’.”

De positieve stemming zit er nog goed in bij de trainer van de Noordwijkerhouters. Hij won afgelopen dinsdag met zijn ploeg van VV Katwijk en plaatste zich daarmee met zijn club voor de achtste finales van de KNVB-beker. De loting bepaalde dus dat VVSB de reis mag maken naar Volendam om daar eventueel weer voor een bekerstunt te gaan zorgen.

Kaartjes
,,Ik had ze liever thuis gehad, maar dat is niet gebeurd, dus moet je er ook niet over zeuren”, laat Van Leeuwen weten. ,,Ik hoop nu vooral dat we voldoende kaarten krijgen en we dus weer met een mooi stel bussen die kant op kunnen gaan.” Bij de loting tegen een eerstedivisionist gaan de gedachten gelijk terug naar vorig jaar toen VVSB in KNVB-beker stuntte tegen FC Emmen en FC Den Bosch, die in dezelfde competitie uitkomen.

03-02-2016: Voetbal: FC Den Bosch v VVSB: Den Bosch Juichen Kwartfinale Bekertoernooi 2015/2016Vreugde bij VVSB na de bekerstunt tegen FC Den Bosch vorig jaar

,,Tegen FC Emmen waren we toen gewoon beter en wonnen we verdiend. En ja, tegen Den Bosch weten we allemaal nog wel wat er gebeurd is”, lacht de trainer met gevoel voor understatement. ,,Maar FC Volendam is een goede ploeg en heeft een goede selectie. Ze doen vaak genoeg mee om promotie, dus ik denk dat die ploeg nog net even een niveautje hoger is dan de twee ploegen waar ik het net over had.”

,,We gaan lekker naar Volendam om die ploeg te analyseren en nemen gelijk een paar biertjes op de dijk.”

Met FC Volendam als tegenstander ziet Van Leeuwen nog wel degelijk kansen. Als VVSB tegen Ajax of Feyenoord had moeten voetballen was het een ander verhaal geweest. ,,Dat zijn wedstrijden op zich. Heel leuk, maar dan weet je dat je kansloos ten onder gaat. Nu hoeft dat niet. We gaan lekker naar Volendam om die ploeg te analyseren en nemen gelijk een paar biertjes op ‘de dijk'”, lacht de trainer.

Vrijwilligers
Ondertussen geniet hij nog na van de avond tegen VV Katwijk. Op een vol sportpark zagen zo’n 3300 man de bekerwedstrijd tussen de twee giganten uit onze regio. ,,Jullie sfeerreportage zegt genoeg”, blikt de geboren Sassenheimer terug. ,,Het was een schitterende avond, waarin wij verdiend hebben gewonnen. Tel de uitgespeelde kansen maar bij elkaar op. Maar dit soort avonden mag je nooit en ten nimmer normaal gaan vinden, dan moet je even langs de dokter.”

Het bracht het de staf en de selectie op het idee om de club te bedanken voor de steun. Door middel van een bericht op de clubwebsite kreeg de hele vereniging de complimenten van het vlaggenschip. ,,De club is zo gegroeid. Als je ziet wat voor vrijwilligersorganisatie er achter zo’n wedstrijd zit, dat is niet normaal. De vereniging leeft, bruist, dit is gewoon uniek voor VVSB. Kijk maar waar we vijf jaar geleden stonden.”

,,Dit soort avonden mag je nooit en ten nimmer normaal gaan vinden, dan moet je even langs de dokter.”

Daarmee verdiend ook Van Leeuwen een schouderklopje. Sinds zijn komst naar VVSB is de club sportief behoorlijk gegroeid. Toch toont de trainer zich bescheiden en ziet hij er gelijk de humor wel van in ,,Je weet hoe het gaat: als je wint hebben de spelers het gedaan, als je verliest de trainer. Ja, leuke baan heb ik hè?”

Foto’s: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)